Keresés EN

Programok itt

Kultúra

Néprajzi Múzeum Napja 2024

A hagyomány szerint az Néprajzi Múzeum minden évben március 5-én ünnepli a múzeum napját.

Kultúra

Együtt. Inaktelki képek 2000-2002

Március 5-án nyílik a Néprajzi Múzeum legújabb időszaki tárlata, az Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. kiállítás.

Shopping

WAMP design vásár

Idén először március 10-én vehetünk részt a Néprajzi Múzeumban szervezett WAMP-on, ahol magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikke.

A 150 éves Néprajzi Múzeum a magyar nép hagyományos kultúráját mutatja be. A gyűjtemény eredetileg a Nemzeti Múzeum részét képezte, de a lelkes néprajztudósoknak köszönhetően önálló intézménnyé nőtte ki magát. Az évek során többször is átköltöztették, de 2022-ben végre elnyerte méltó helyét a városligeti épületben, melyet Ferencz Marcel tervezett kifejezetten a múzeum számára. A csipkére emlékeztető fémhálós homlokzat és a hatalmas megmászható tetőkert már kívülről is izgalmas látványt nyújt, belül pedig 7000 négyzetméternyi kiállítóteret és a 250 ezer darabból álló gyűjteményt rejtik a falak.

Még több érdekességet tudhattok meg, hogyan éltünk és élünk abban a forgatagban, amit Budapestnek nevezünk a Tárgyban mondom el – Utazás magunkba az Etnográfiai Múzeum segítségével című bónusz podcastadásunkat meghallgatva.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

új hely Gasztró

LuLu Budapest

A LuLu Budapesttel újra nagy élet lett a Széna téren pár éve megszüntetett buszpályaudvar egykori Volán-irodájában. A hely nagy ablakai a Szenes Hanna térre és a Csalogány utcára is nyílnak, ezért bent világos és tágas tér fogad, ahova jólesik beülni és elidőzni egy villásreggeli társaságában.

új hely Gasztró

Rojt és Bojt Coffee

A Rojt és Bojt második egységét is az I. kerületben nyitotta meg, de míg az első egységet a Kosciuszkó Tádé utcában találjuk, addig az új nagyobb kávézó a Gránit lépcső közelében fekszik, így bárhonnan is közelítjük meg a Várat, mindkét oldalon betérhetünk egy kis finomságért.

Neked ajánlott

A