Keresés EN

A valamikori vásárcsarnok kapuját átlépve a Hold utcában egy izgalmas világba csöppenünk: a Light Art Museum Budapest a világ első fényművészeti múzeuma. 2022-es megnyitásakor a hazai fényművészet legfontosabb alkotóinak egy-egy installációja volt látható, például Moholy-Nagy László, Kepes György vagy Victor Vasarely munkái. Egy évvel később pedig már a nemzetközi mezőnyből is válogattak. Kivételes, hogy a múzeumban egy teljes gyűjtemény kizárólag a fénnyel mint művészeti ággal foglalkozik. A kiállított „tárgyak” között van hologram, lézerinstalláció, animáció, az árnyékkal és a fénnyel játszó objektek meg interaktív fényinstallációk. Itt bárkiből előjöhet a felfedező énje, mert a színek, az optikai játékok és a folyamatos zene arra késztet minket, hogy mi is kipróbáljuk a fény irányítását. Ez a hely az érzékeinkkel játszik, és egy igen emlékezetes élményt nyújt, bár az elszálló energiaárak mellett elég húzós a belépőjegyek ára, de akit hajt a kíváncsiság és kiszakadna a hétköznapokból meg a megszokott múzeumi tapasztalatokon túl valami újra vágyik, annak megéri egyszer ellátogatni a csarnokba.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A