Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Smash burger pop-up a Deák téri Bamba Marhában márciusban

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

A Byblos tulajdonosa, Osama Kutaini 2023-tól magáénak tudhat még egy éttermet a Semmelweis utcában, mégpedig nem is akármilyet: a Jouri a város első marokkói konyhája. Bár a közel-keleti konyhából több kisebb-nagyobb, jobb és kevésbé autentikus egység is van Budapesten, a Jouri mégis egyedülinek mondható a műfajában, mivel az arab konyha marokkói ága ilyen szinten és ekkora étlappal eddig nem volt képviselve. Az étterembe belépve is érződik, mintha Marokkóban járnánk, de ez finoman, cseppet sem túltolva jelenik meg az enteriőrben. Az étlapot egyértelműen a marokkói ételek uralják, de az előételszekcióban bőven találunk közel-keleti ihletésűeket is, amire azért volt szükség, mert Marokkó gasztronómiáját főként a húsos főételek teszik ki. Ha még csak ismerkedünk ezen ország ételeivel, akkor érdemes egy marokkói csemegéket felvonultató tállal kezdeni, melyen csípős paprikakrém, fűszeres olajbogyó, sós citrom és különböző édes aszalt gyümölcsök találhatók. Ha salátát választanánk, az is bőven tartalmaz helyi alapanyagokat. Ha hamisítatlan autentikus lakomában szeretnénk részesülni, akkor a levesek közül a harira kötelező, utána pedig következhet a Casablanca-saláta vagy valamely tagine, amely süveg alakú, mázas marokkói agyagedényben készült húsos ragu. A Jouriban remek signature-koktélokat is találunk, amik nemcsak tökéletesen illenek a fogásokhoz, de nagyon kreatívak is. Ha pedig valami lazábbra vágyunk, akkor francia vagy magyar borokon kívül nagyon is ajánlatos megkóstolni egy marokkóit.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Neked ajánlott

A