Keresés EN

A Fiumei úti sírkert Budapest, sőt egész Magyaroszág legfontosabb sírkertje. Hatalmas mauzóleumaiban olyan fontos személyek nyugszanak, mint Ady Endre, Deák Ferenc, Jókai Mór vagy Kossuth Lajos, de külön parcellát kaptak az 1848-as és 1956-os forradalmak hősei is. Ez pedig már meg is magyarázza, miért számít nemzeti emlékhelynek, de a temető nem mindig örvendett ekkora megbecsülésnek. Amikor 1847-ben megnyitották, a pestiek kifejezetten küszködtek a megközelítésével, hiszen az akkor város szélinek számító Kerepesi útra szőlőskerteken keresztül, dűlőutakon lehetett csak eljutni. Habár ma már könnyen megérkezhetünk a Keletihez, az 56 hektáros, burjánzó növényzetű terület vissza tudja adni a város szélének békés érzetét.

Tipp: A honlapon sok tippet lehet olvasni ajánlott bejárási útvonalakról, de akár ingyenes tematikus sétákba is becsatlakozhatunk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A