Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

A Mazel Tov csapata gondolt egyet, és egy őrült jó bulit ígér mostantól a fővárosban a Balagan személyében. A balagan szó az ivrit argóban ugyanis ezt jelenti, a koncepció mögött pedig az állt, hogy a közel-keleti étteremnél ételben és főleg italban jóval exkluzívabb helyet akartak. Így született meg a Balagan. A belső nagyon autentikus, ahogy belépünk első pillanatra a mozaikoknak, a krémszínű, világos bútoroknak és a bambuszhatású székeknek köszönhetően egy kis keleti oázis képe jut eszünkbe, a falakon pedig kortárs magyar művészek festményei lógnak. A konyháért a cégcsoport többi éttermének executive chefje, Kelemen Áron felel, de ott van még Kiss András és Singlár Dániel is. Bár itt inkább a bárrészre helyezik a hangsúlyt, az italokat kísérő small plate-ek is elég erősre sikerültek. Az ételek adaga a sharing conceptnek tökéletesen megfelel, hiszen az ételek önmagukban is megállják a helyüket, ugyanakkor kiválóan kombinálhatók. Az étlapot 6-8 hetente tervezik cserélni, de a signature-fogások, mint például a céklacarpaccio vagy a bárányburger maradnak. A legjobb pedig, hogy a vegáknak is kedveznek, és az egyenlőség jegyében 7 húsmentes fogást találunk a 7 húsos mellett. Fontos megjegyezni, hogy a Balaganba tényleg nem csak az ételek miatt érdemes jönni, hanem a koktélkreációk miatt is, melyek között ott van az összes klasszikus koktél egy kis közel-keleti balaganos fűszerezéssel és csavarral. A Balagannak főleg esténként tudjuk átadni magunkat, péntek, szombat, vasárnap azonban már ebédre is várnak minket. Ha ízléses enteriőrben szeretnénk kiváló italokat és remek fogásokat kóstolni, akkor a Balaganban a helyünk, visszanézni pedig biztosan nemcsak az újdonságok miatt fogunk, hanem mert lesz pár signature-fogás, amely rögtön belopja magát a szívünkbe.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

új hely Gasztró

LuLu Budapest

A LuLu Budapesttel újra nagy élet lett a Széna téren pár éve megszüntetett buszpályaudvar egykori Volán-irodájában. A hely nagy ablakai a Szenes Hanna térre és a Csalogány utcára is nyílnak, ezért bent világos és tágas tér fogad, ahova jólesik beülni és elidőzni egy villásreggeli társaságában.

Neked ajánlott

A