Keresés EN

Ramenka régi helyén nyitotta meg második alegységét (ráadásul egy éven belül) a 101Bistro, amely nemrég még a 101Tigrissel bővült, mostanra pedig már a 101Neót is magáénak tudhatja. Az enteriőr hasonló maradt az elődjéhez, de természetesen teljesen a 101-esek szellemiségét tükrözve: hosszú közösségi asztal tönkszékekkel, az ablak előtt pult és egy nyitott konyha. De mindez feketére festve a japán trend, a kuro szellemében. Japánban ugyanis van egyfajta kultusza a feketének, ami nemcsak a dizájnban, hanem az építészetben és a gasztróban is visszaköszön. A tulajok annyira figyelnek a részletekre és a gondolatiságra, hogy ez a feketeség az ételek egy részénél és a tálaláskor is megjelenik. Ha a 101Bistro tajvani, a 101Tigris tésztázó, akkor a 101Neo egy sokkal szabadabb hely, ahol megtalálunk olyan fogásokat, amiket már ismerünk a másik két helyről, de vannak újdonságok is. Ezenkívül az egyik leves gyorsan felemelkedhet a bisztró signature-ételévé: a borsos fekete tésztaleves & steak. Amit szintén csak itt kóstolhatunk, az a tonkotsu ramen vegán változata. Előételként vagy közös falatozásra olyan extrákat is érdemes berendelni, mint például a fermentált karalábé. Összességében ha valami igazán melegítő, eredeti, otthonos ázsiai comfort foodra vágyunk, pénztárcabarát áron, akkor a 101Neo az egyik legjobb választás a belvárosban!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A