A júniusi négy új minősítéssel együtt már 25 magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé. A következő szint az idén bevezetett cím, a Michelin Kulcs lehet.

A világ vezető étteremkalauza ez év áprilisában jelentette be, hogy a vendéglátóhelyek mellett megkezdi a hotelek titkos minősítését is, jelenleg máris világszerte 5000 szálláshelyet ajánl az utazók figyelmébe. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleménye szerint az új magyarországi minősítéseknek is köszönhetően a nemzetközi kiadványban Magyarországot immár tíz olyan, a Michelin által ajánlott hotel is képviseli, amelyben Michelin-ajánlást vagy Michelin-csillagot elnyert étterem várja a vendégeket.

A Michelin Guide négy éve ismeri el a kiemelkedő szálláshelyeket ajánlással, 2024-től viszont a legkiválóbb hotelek az éttermi csillagokhoz hasonló Michelin Kulcsokat is kaphatnak. Az újítás célja, hogy a Michelin Guide teljes utazási élményt nyújthasson azoknak, akik a világszerte ismert kalauzt vagy a mobilapplikációt használják. Jelenleg a gasztro- és immáron szálláshelykalauz világszerte több mint 5000 olyan szállodát ajánl, amely építészeti megoldásait, szolgáltatásait és karakterét tekintve is kiemelkedik a piaci kínálatból.

Michelin Kulcsot ugyanakkor csak azok a szállodák kaphatnak, amelyek előtte már kiérdemelték a Michelin Guide ajánlását. Ezért is jelentős, hogy immár 25 hazai szálloda érte el ezt a minősítést. Közülük pedig négy, a tarcali Andrássy Kúria & Spa, a tatai Platán Udvarház, a miskolci Avalon Resort & Spa és a Minaro Hotel Tokaj júniusban került fel a Michelin Guide által ajánlott hotelek közé. Az ugyanakkor nem tudható, hogy bővül-e a lista, és ha igen, mikor, mivel a szálláshelyek minősítését – az éttermekhez hasonlóan – titokban végzik.

Tavaly minden korábbinál több, országszerte összesen 73 étterem került be a francia kalauz magyarországi ajánlójába, amelyben hazánkat így két 2 Michelin-csillagos, hét 1 Michelin-csillagos, hét Bib Gourmand, valamint összesen 57 Michelin-ajánlást kapott étterem képviseli. Országszerte pedig jelenleg 10 olyan, Michelin-ajánlást elnyert hotel is várja vendégeit, amelyben Michelin-ajánlott vagy Michelin-csillagos étterem üzemel.

A Michelin Guide ajánlását eddig elnyert hotelek:

(Borítókép: Bódis Krisztián - Budapest Images)

Címkék