A tévé előtt ülve sokszor irigyeljük az izgalmas, látványos vetélkedőkben részt vevő celebeket, sokunkban felébred a versenyszellem: mi jobban csinálnánk, mint ők. Erre most lehetőségünk is nyílik a GamekaLandnál. Mi már teszteltük a páros vetélkedők új generációját, ahol úgy repül el két-három óra, hogy szinte észre sem vesszük.

Molnár Laura Ausztriában végzett közgazdászként, majd – annak rendje és módja szerint – egy multinál helyezkedett el, azonban egyre inkább ránehezedett a munka monotóniája. Társasjáték-, szabadulószoba- és vetélkedőrajongóként pedig sokat gondolkodott azon, hogy vajon miért kell ahhoz celebnek lenni vagy beköltözni egy villába, hogy az ember igazán vicces és az erős versenyszellem miatt jelentős adrenalinlöketet is adó játékokban vehessen részt.

Így született meg a GamekaLand ötlete, ami abban különbözik az általunk is ismert és nagyon szeretett szabadulószobáktól, hogy míg ott a hangsúly elsősorban a kooperáción van, addig itt a versengés okozta adrenalin is főszerepbe kerül. A Nagymező utcában  található, egykor  a Magyar Postához tartozott épület  hátsó részében elhelyezkedő játékhelyet Lauárék  maguk rakták rendbe  néhány hónap alatt, így nyílhatott meg májusban a GamekaLand, ahol  két emeleten összesen 7+1 különleges feladattal  várnak bennünket, a játékidő pedig a résztvevők számától függően 2-3 óra.

A feladatokat kétfős csapatokban, egymással versengve hajthatjuk végre, összesen 4 (10 490 Ft/fő), 6 (9400 Ft/fő) vagy 8 (7990 Ft/fő) fő játszhat együtt, de akár 20 játékost is tudnak egyszerre fogadni, bár ez más jellegű előkészítést igényel a szervezők részéről. A játékok egy része igényel némi ügyességet, de akkor sem kell kétségbeesnünk, ha nem vagyunk kifejezetten sportosak. A program teljesen átlagos fizikai erőnléttel is nagyon élvezetes, a feladatokat pedig úgy állították össze, hogy a végrehajtásuk során aktív és kevésbé aktív szereplőkre is szükség legyen, így akkor sem maradunk szégyenben, ha éppen nincs kedvünk mozogni. 

A játékok mindegyike önálló kis világ, amelyhez könnyen befogadható kerettörténet tartozik, világsztárokkal találkozhatunk, Moszkvába kirándulhatunk, és űrhajósként is tehetünk utazást a bolygók között. Összesen hét játékban merülhetünk el, ezenkívül van egy pluszfeladat is, amit azok választhatnak, akik valamelyik játékban nem akarnak vagy nem tudnak részt venni. 

Nekünk hatalmas kedvencünk volt az a feladat, ahol UV-aktív festékekkel készített képek segítségével kellett összerakni egy vers hiányzó részleteit, vizuálisan is szépre sikerült ez a játék, jól hozta az űr rejtélyes, titokzatos világát. Nagyon vicces volt az a forduló, mikor egy téli moszkvai utazást imitálva kellett néhány perc alatt egymáson annyi ruhát elhelyezni, amennyit csak tudtunk. Én három perc alatt sajátosan szovjet Michelin-babává változtattam Fürdős Zsanett kolléganőmet, mindkettőnk legnagyobb derültségére. 

Játékmesterünk, a hely alapítója, Laura eközben nagyon lelkesen követte velünk a feladatokat, jól oldotta a kezdeti gátlásainkat. Engedékeny és segítőkész vezetőnk volt, aki olyan őszintén nevetett a vetélkedés közben a minden társaságban előforduló belsős vicceken, mintha tényleg jók lennének.

Végül hajszálon múlt, hogy nem a mi csapatunk nyert, de csöppet sem bánkódtunk. Itt nemcsak a vesztesek mondják, hogy a részvétel a fontos. Versengők és introvertált kárörvendők, bátrak és nyuszik, fiatalok és idősebbek kollégákkal, régi és új barátokkal vagy családdal is izgalmas új élményekre tehetnek szert a GamekaLandban. 

ELÉRHETŐSÉGEK 

GamekaLand

(Borítókép: Dajkó Krisztián - GamekaLand)

Címkék