Június 20. és 23. között rendezik meg a Ludovika Campuson az Utcai Sportok Olimpiai Kvalifikációs Sorozatának második állomását, ahol a tét nem kisebb, mint a párizsi olimpiára való kijutás. Ha egy igazán vagány programot keresünk, ahol megnézhetjük, ahogy a BMX freestyle, a breaking, a gördeszka és a sportmászás legjobbjai mérik össze tudásukat, akkor látogassunk ki a sporteseményre, amelyet az Urban Fesztivál kísérőrendezvény tesz még inkább felejthetetlenné. A hangulatról a magyar könnyűzenei élet, valamint a rapszcéna kiemelkedő szereplői gondoskodnak. A fellépők között ott van az Animal Cannibals, a Hősök, MC Kemon és Deniz is.

A kétfordulós Olimpiai Kvalifikációs Sorozat első fordulójára május 16. és 19. között került sor Sanghajban, a másodiknak pedig Budapest ad otthont június 20. és 23. között. A BMX freestyle, a gördeszka és a sportmászás a tokiói olimpián debütált, így hatalmas dolog, hogy ennyi olimpiai érmes versenyző érkezik az utcai sportok olimpiai fesztiváljára – különösen, mivel a breaking most először szerepel az olimpiai sportágak között, míg a többi sportág másodszor lesz része az ötkarikás játékok programjának.

A párizsi olimpia a tét!

A versenyzőknek mindkét állomáson jól kell teljesíteniük ahhoz, hogy biztosítsák helyüket az idei olimpián, de az igazán éles verseny Budapesten lesz: itt dől el minden, több lehetőség nincs – a fővárosban késhegyig menő küzdelem lesz a párizsi helyekért!

A június 20-án kezdődő budapesti versenyen olyan sportolók biztosíthatják részvételüket az ötkarikás játékokra, mint az olimpiai bajnok gördeszkás Joszozumi Szakura, a szintén olimpiai aranyérmes sportmászó Alberto Ginés López vagy a BMX freestyle legendás alakja, Logan Martin. Mellettük sportmászásban megméreti magát az olimpiai ezüstérmes Nonaka Miho is.

Magyar sportolóknak is szurkolhatunk

A hét olimpiai bajnokot felvonultató rangos mezőnyben négy magyar sportolónak is szurkolhat a hazai közönség. Szarvák Csenge (B-Girl Csenge) és Lobontiu Menotti Noris (B-boy Noris by Nature) breakingben, Tusnády Nimród Sebestyén sportmászásban, Kempf Zoltán (Kempf Zozo) pedig BMX freestyle-ban képviseli a magyar színeket.

„Nagyon rég volt BMX-esemény Budapesten, végre egy kicsit a hazai közönség is láthatja a sportunkat. Örülök, hogy a verseny erejéig egy ilyen pályán bringázhatok itthon, jó lesz a hazai közönség előtt versenyezni. Megpróbálom kihozni magamból a lehető legtöbbet” – mesélte Kempf Zoltán, aki a sanghaji versenyen 21. helyen végzett, de Budapesten lehetősége lesz arra, hogy javítson az eredményén.

Koncertekkel és interaktív programokkal érkezik az Urban Fesztivál

Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozattal karöltve fut majd az Urban Fesztivál, a négynapos zenei élmény pedig szintén ingyenesen vár ránk. Az Orczy-park területét ideiglenesen átalakítják direkt erre az alkalomra, így garantálva az utcai sportok olimpiai fesztiváljára érkezők kényelmét. Ráadásul a koncertek extrán izgalmasak lesznek, mert az ismert magyar zenészek a versenyek helyszínén lépnek fel. A hangulatról a magyar könnyűzenei élet, valamint a rapszcéna kiemelkedő szereplői gondoskodnak. A fellépők között ott van az Animal Cannibals, a Hősök, MC Kemon és Deniz is.

A koncertek mellett további ingyenes programlehetőségekkel is kecsegtet az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat. Többek között Kun Ádám háromszoros világbajnok tart BMX flatland bemutatót, és részt vehetünk Filkóházi Zoltán korábbi breaking-világbajnok bemutatóján és kezdőknek szóló óráin.Mindezek mellett kipróbálhatjuk többek között a bike trialt, a 3×3 kosárlabdát, a snowboardot, a teqballt, a parkourt, valamint megmérethetjük magunkat BMX cross versenyek rajtgépén és egy pump track pályán. Az esemény utolsó napja egyben a Nemzetközi Olimpia Napja is, amelynek keretében a Magyar Olimpiai Bizottság jóvoltából magyar olimpikonokkal is találkozhatunk.

A további információkat és a részletes programot itt tudjátok böngészni.

(Borítókép: OIS)

Címkék