Bár korábban már fény derült több hazai előadó nevére is, akik ott lesznek az idei Sziget Fesztiválon, a szervezők most bejelentették a teljes magyar kínálatot.

Nem nagyon lövünk mellé, ha azt mondjuk, magyar részről a legtöbb embert Azahriah koncertje fogja vonzani, aki augusztus 8-án kiemelt idősávban, a headliner Halsey előtt lép majd fel, ráadásul teljesen egyedi show-val. A 14 fős Rajkó Cigányzenekarral közösen érkezik Beton.Hofi, és a Margaret Island összművészeti produkciója is a Nagyszínpadon lesz látható, míg a Sziget második számú színpadán, a Revolut Stage-en az Analog Balaton és a Platon Karataev koncertjét élvezhetjük.

A Nagyszínpadon túlra is számos magyar zenekar és énekes kapott meghívást a szervezőktől műfajoktól függetlenül, így a Petőfi Színpadon ott lesz a LAZARVS és a The Devil's Trade is, ha valaki zúzósabb és sötétebb, hovatovább metál hangzásra vágyik, de ugyanezen a színpadon befért melléjük például az Esti Kornél és az Ivan & The Parazol vagy az Anna and the Barbies is.

A korábban Európa Színpadként futó helyszínt The Buzz néven kell keresnünk idén, itt az Elefánt, iamyank, a Jazzbois, Co Lee, a The Anahit és a Freakin' Disco kap lehetőséget. A hiphop és rap műfajoknak otthont adó dropYardon szép számú magyar kontingens lép fel, köztük például Pogány Induló, Sisi, Lil Frakk és 6363.

Elektronikus vonalon a fesztivál különböző kapcsolódó helyszínein olyan neveket találunk, mint a Dublic és B'Andre, Bernáthy Zsiga, Metha vagy Hot X. A világzenét képviselő Global Village-en kapott helyet a Bohemian Betyars, a Romano Drom, a Duckshell, a Besh o Drom, valamint a Nasip Kısmet is, az idén megújuló Sziget Beachen pedig lesz többek között Barabás Lőrinc Solo és Superflake is.

A nem zenei programoknál szintén szemezgethetünk a magyarok közül: a Színház és Tánc helyszínen ott lesz az AHA Kollektíva, Oberfrank Réka, Cserepes Gyula, Tózsa Mikolt és a Sleeping Beauty Project, a sétáló utcaszínházak közt a Brass On The Road és az Óriás Buborék Show, a Cirque du Sziget nagysátrába pedig visszatérnek a Baross Imre Artistaképző növendékei legújabb darabjukkal. Emellett a nappali programkínálata a legjobb hazai táncosokat és csapatokat vonultatja fel a Cypher Town szervezésében, a Medence Csoport által kurált Art Garden programkínálata pedig a hazai képzőművészeti szereplők sorát mutatja be.

A Sziget Fesztiválról további infókat a hivatalos weboldalon leltek, a teljes magyar line-upot pedig alább láthatjátok:

(Borítókép: Polyák Attila - We Love Budapest)

Címkék