Idén is megnyílnak a látogatók előtt Budapest és az ország legszebb kertjei a Légy ott a kertben! hétvége keretében, május 31. és június 2. között.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium 2024-ben is megrendezi Légy ott a kertben! hétvégéjét. Május 31. és június 2. között Magyarország legszebb történeti kertjei, kastélyparkjai és arborétumai várják az érdeklődőket. A szervezők célja, hogy csodálatos környezetben minőségi élményekkel ajándékozzák meg a látogatókat. Ennek érdekében a rendezvény 33 helyszínén számos program közül válogathatnak az érdeklődők. 

A részvétel több helyen ingyenes vagy kedvezményes. Néhány példa a változatos programokból: A budapesti Jókai-kertben a vezetett meditációé és relaxációé a főszerep. A Gödöllői Királyi Kastély kertjében kerttörténeti sétán vehetünk részt, később pedig a Gödöllői Szimfonikus Zenekar kamarakoncertjét is meghallgathatjuk. A szécsényi Forgách-Lipthay-kastélyban a híres angolkertek világáról tudhatunk meg számos érdekességet.

A gasztronómiai és a zenei élvezetek iránt érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastély programja várja, a képzőművészeti alkotásokra nyitott látogatók számára pedig a gyulai Almásy-kastélyban tartandó élményfestés lehet vonzó esemény. A Fővárosi Állat- és Növénykertben egy kertörökségi séta keretében növénykülönlegességekkel ismerkedhetnek meg a Légy ottra érkezők. A családok idén is több gyerekprogram közül válogathatnak.

A részletes program itt található (a képekre kattintva).

(Borítókép: Koncz Márton - We Love Budapest)

Címkék