Olyan nevezetességeket nézhetünk meg, mint az Eiffel-torony, a Szphinx vagy éppen a Lánchíd – kizárólag lufik felhasználásával. A Lufiland világpremier lesz, hiszen ilyen formában a közönség még sehol nem láthatta.

Olyasmi készülődik Budapesten, amit még nem látott a város: Guido Verhoef világhírű lufimester irányításával ezekben a pillanatokban is 150 önkéntes és 25 művész dolgozik azon, hogy több mint 500 ezer környezetbarát luftballon felhasználásával megépüljön az a grandiózus kiállítás, amely június 1-jén nyitja meg a kapuit. 

Június elsején nyílik meg a BOK csarnokban a LUFILAND szuperprodukció, amely 500 000 környezetbarát lufi felhasználásával hívja világ körüli utazásra a látogatókat.

A 4000 négyzetméteres kiállítócsarnokban többek között az Eiffel-torony, a pisai ferde torony, a nagy Szphinx és a Lánchíd lufiból épített másai is láthatók lesznek.

Elindult a jegyértékesítés a produkcióra, június 1-jén nyílik meg a LUFILAND kiállítás, amely egyben világpremier is. Az alkotók félmillió színes, környezetbarát, speciális ballont használnak fel, hogy Budapestre varázsolják a földkerekség kultikus építményeit és látványosságait.

„A kiállítás egyszerre lesz művészeti szenzáció és igazi közönségprodukció. Ekkora méretű és minőségű lufikiállítást még nem látott a világ. A felnőtt látogatók szórakoztatása mellett gondolunk a családok igényeire is, hiszen a 4000 négyzetméteres tárlat része az 1000 négyzetméteres »fun zone« is, ahol a gyerekek kísérletezhetnek a lufikkal, és szabadjára engedhetik kreatív energiájukat. Felejthetetlen utazás lesz ez minden korosztály számára egy 95%-ban levegőből álló álomvilágban”

– mondta el Guido Verhoef elismert lufiszobrász, a kiállítás művészeti vezetője.

A szervezők megnyitották a jegyvásárlást a produkcióra, amely korlátozott ideig, előreláthatóan augusztus közepéig lesz látható a BOK Csarnokban.

(Borítókép: LUFILAND)

Címkék