Budapest szívében, Terézváros közepén található a Hunyadi téri termelői piac, amely a helyi lakosok kedvelt találkozóhelye. Ez a piac az egyik legrégebbi a városban, története és hagyományai révén különleges hangulatot áraszt. Ráadásul a nyár folyamán havonta egyszer a piac péntek délutánonként is megnyitja kapuit, első alkalommal június 7-én 15 órától egészen este 8-ig piacozhatunk a Hunyadin!

A piacon rengeteg árus kínálja portékáit az asztaloknál, bemutatva a helyi termékek gazdag választékát a friss zöldségektől és gyümölcsöktől kezdve a kézműves sajtokon és szörpökön át egészen a hagyományos házi süteményekig.

A piac nemcsak vásárlásra nyújt kiváló lehetőséget, hanem találkozóhelyként is szolgál, ahol barátok és családok gyűlnek össze.

Délutáni piacozás a Hunyadin

Mindezt pedig a nyáron havonta egyszer péntek délutánonként is átélhetjük: a Hunyadi téri piac június 7-én délután 3-tól kinyitja kapuit, és egészen este 8-ig piacozhatunk. Több mint 50 asztalon válogathatunk majd termelői és kézműves portékák közül. Szezonális zöldség-gyümölcs érkezik egyenesen a termőföldről, finom sajt és húsáru, ropogós péksütik és házias készítmények biztosan várnak bennünket az asztalokon. Lesznek dekor- és használati tárgyak is, például gyönyörű makramék, ékszerek és famíves tárgyak közül válogathatunk, sőt közösségi programokkal, étel- és italkínálattal is készülnek a szervezők.

A kezdeményezés egyedülálló a belvárosban, ráadásul 18 órától a szomszédos téren az Eötvös10 szervezésében a DanceFormersTánciskola csapata tart közösségi táncoktatást, de lesz salsa-, kizomba- és bachatabemutató is.

A péntek esti piacozás remek alkalmat kínál arra, hogy munka után kikapcsolódjunk, a vásárolgatás és a kultprogram mellett pedig se étlen, se szomjan nem maradunk, frissen sült lángos, valamint üdítők, fröccsök és koktélok várnak minket.

További szuper programok

Érdemes követni a piac Facebook-oldalát, ahol tájékozódhatunk az aktuális eseményekről. Például a szezonális vásárokról vagy a bolhapiacról, ahol különleges kincsekre bukkanhatunk az antik tárgyak és ritkaságok között. A bolhapiac kiváló alkalom arra, hogy egyedi, retró darabokat találjunk, legyen szó régi könyvekről, csecsebecsékről vagy gyűjthető tárgyakról. De a piacon rendszeresek a virág- és palántavásárok, illetve a szezonális zöldségek és gyümölcsök is mindig kiemelt helyet kapnak.

Válasszuk bármelyik programot, vagy csak ugorjunk le egy gyors bevásárlásra, az biztos, hogy a piac tökéletes helyszín a kikapcsolódáshoz, ahol felfedezhetjük Terézváros egyik varázslatos sarkát, a Hunyadit.

További infókat itt találtok a június 7-i délutáni piacról.

Gasztró Szponzorált

A Hunyadi

Budapest szívében, Terézváros közepén található a Hunyadi téri termelői piac, amely nemcsak helyi lakosok, hanem turisták számára is kedvelt találkozóhely.

Címkék