Egy videón most mi is megnézhetjük a születés pillanatait.

Harmadszorra is anyuka lett Angele: szombat hajnalban egy életerős kiselefántot hozott a világra, aki 5:09-kor jött világra, és nagyjából 80 kg-ot nyom. Az ellés viszonylag gyorsan lezajlott, mindenféle komplikáció nélkül. Az újszülött elefánt nem sokkal később sikeresen lábra is állt, és táplálkozni is elkezdett. Az éjjellátó kamerák segítségével most mi is megnézhetjük a születés pillanatait, és azt, amikor az elefántborjú először lábra állt. Az Állatkert gondozói megnyugtatnak mindenkit: bár úgy tűnik, mintha Angele első dolga az lett volna, hogy megrugdossa az újszülöttet, ez a viselkedés az elefántoknál természetes: így segítenek, hogy a kicsi kiszabaduljon a magzatburokból.

Angele, az anyuka 2001. november 5-én született a franciaországi La Palmyre Állatkertben, ahonnan 2010. szeptember 29-én érkezett Budapestre. Assam, az apa egy évvel idősebb: 2000. október 7-én látta meg a napvilágot a Chesteri Állatkertben, és 2009. október 28-án került a magyar főváros állatkertjébe. Angele és Assam nászából korábban már kétszer is született utód, 2013-ban és 2017-ben, így az anyuka már igen tapasztalt szülőnek számít.

Arun, Angele előző, 2017 novemberében született borja azonban továbbra is együtt van anyjával, illetve most már a kis testvérével is. A gondozók megfigyelése szerint jól viselkedik, és természetesen érdeklődik is a kicsi iránt. Persze ha ezt túlzásba viszi, Angele azonnal rendreutasítja a kíváncsi nagy tesót.

Csütörtökön 11 órától élőben jelentkeznek majd be az elefántoktól az Állatkert hivatalos Facebook-oldalán. Mivel az Állatkert november 11-e óta zárva tartó kapui hamarosan újra megnyílhatnak a látogatók előtt, a kiselefántot a nagyközönség a közeljövőben nemcsak az interneten keresztül, hanem a helyszínen is megnézheti. 

Címkék