Klisé vagy nem, a rántott dolgokat nem csak a vasárnapi asztalon szeretjük. Bár rengeteg ország van, ahol a bundázásnak legalább ekkora hagyománya van, össznemzeti szinten valószínűleg az élbolyban vagyunk a rántott mindenféle szerelmeseinek versenyében. Így ha az utcán szembejön velünk a Minden Rántva felirat, csak felkapjuk a fejünket…

A múlt heti tavaszi kora nyárban Lágymányoson sétálva tűnt fel ez a kis pincelejáró. Akkor még egy nagy barna farostlemezre volt szórófestékkel felfújva a név, és sokkal punkosabb volt – ezért is szúrt szemet azonnal. Bár Lágymányos nem az V. kerület, az efféle eredeti kis kincsesbányák a kevésbé polgári környékek gyümölcsei szoktak lenni.

A nagy rohanásban akkor sajnos nem tudtunk lecsapni semmire, ami rántott, így a héten mentünk vissza megnézni, hogy miről is van itt szó. A Minden Rántva & szósz azt ígéri magáról, hogy egy új életérzés, ahol a ropogós rántottak mellé 16 elemes nemzetközi szószválogatás is jár. A szószok közt van minden – a klasszik ketchuptól a csiliszószon át az ajvárig, de őszintén, ahol minden rántva van, ott kit érdekel a mártás?

A rántott holmik skálája pedig tényleg széles:

a csirke minden népszerű része a mellétől a combján át a májig, borda, szűz, pulyka, sajtok, zöldségek, de még olyan különlegességek is, mint a rántott disznósajt vagy a borjúláb. A szószok mellett vannak köretek és savanyúságok is, illetve menükben is kombinálják nekünk az étlapon található elemeket. Van még pár rántott mindenfélés szendvics is hússal vagy sajttal és különböző retró hidegkonyhai salátákkal, illetve a vasárnapi panírozgatás megspórolására tökéletesen alkalmas családi bokszok.

A Minden Rántva csak elvitelben gondolkodik – vagy az utcáról rendelünk, vagy telefonálunk a kívánságainkkal, de a két nagy ételkiszállítón is megtalálhatóak –, mi mindenesetre itt most kizárnánk a technikát, a műfajhoz ugyanis sokkal jobban megy a helyben rendelés vagy az igények telefonon való leadása, mint az applikációnyomogatás.

Az ételek egyébként kiadósak, kifőzdeszinten is jó árban vannak, frissen készülnek, minden rendben van velük. A monofood amúgy is nagyon megy most, az autentikus utcáról rendelős, bennfentes hangulatú megoldás vagány, és mi nagyon tudunk örülni az ilyen kis kezdeményezéseknek is – van élet a pezsgős brunchon túl is.

ELÉRHETŐSÉGEK

Minden Rántva & Szósz

Címkék