Tartalmas és változatos események várnak rátok az április 18. és 21. közötti napokon, így a hűvösebb idő sem fogja kedveteket szegni. Lesz nem egy gasztroprogram, koncert, kiállítás, sőt újra bringára pattanhattok, és felvonulhattok az I Bike Budapesten, de a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál is szuper búfelejtő kikapcsolódás.

Április 18., csütörtök

Büfé di Baross

A yo8vagyat egy tavaly indult neohungaro-semislavic gasztrovállalkozás Vida Verától és a fantasztikus nőegylettől. Április 18-án a Bar Bizarre-ba költöznek be, ahol mi is megismerhetjük őket, és végigkóstolhatjuk az ígéretes menüsort. Az ételek között diákcsemege, zsíros deszka, pontymájas a Szigony utcához, kaszinósaláta és kőtemény szerepel. Az italok közül pedig kóstolhatunk rozskenyér kvászt, alma kamillát, kocsmatét és csalánt.

További infók

Banff Hegyifilm Fesztivál 2024

Április 18-án és 19-én idén is sok adrenalinra és kalandra számíthatunk a Banff Hegyifilm Fesztiválon, ahol lélegzetelállító látvánnyal, nagyvásznon láthatjuk az inspiráló történeteket. A természet és az extrém sportok világához kapcsolódó dokumentumfilmek éves nagy nemzetközi versenyének legjobb alkotásai idén új helyszínen, a Cinema City Mammutban lesznek vetítve.

További infók

Till Brönner: Identitás–Európai látkép

Till Brönner fotográfus és zenész egy német származású, elkötelezett európai alkotóművész. Olaszországban nevelkedett, erősen kötődik a német Rajna-vidékhez, trombitaművészként pedig Észak-Amerika zenéjéhez, így önazonosságát szüntelenül több világ között kereste. Tekintetét éppen a kontinensek közötti lét irányította rá Európa globális jelentőségére, és fotómunkáival újra meg újra ezt a jelentőséget hangsúlyozza. Legyen szó portrékról, tájképekről, ipari tájról vagy építészetről, érzékeny megfigyelőként Brönner évek óta európai hazája sokszínű fejlődését és társadalmi áramlatait dokumentálja a képzőművészet eszközeivel.

További infók

Okuláré Projekt: Most – kortárs felolvasószínházi est

Az Okuláré Projekt április 18-án újabb ingyenes felolvasószínházi estet szervez, ahol Kubina Zita, Nagy Tímea és Rédei Roland egyenként negyedórás egyfelvonásos szövegeivel ismerkedhetünk meg. Ezután a nézők, a szerzők, az előadók és a szervezők részvételével közösségi szövegfeldolgozás következik, majd közönségkedvencet is szavazhatunk.

A döntős szövegek valamilyen értelemben mind a várakozásról szólnak, de ez a várakozás egyben már maga a változás is. A főhősök készülnek, porszívóznak, csapdát állítanak egy idősek otthonában, vagy éppen színházi előadásra próbálnak. Viszont mielőtt tovább haladnának, döntést kell hozniuk. Most.

További infók

Április 19., péntek

Slash feat. Myles Kennedy and The Conspirators

A tavalyi Guns N’ Roses-koncert után ismét Myles Kennedy és a The Conspirators oldalán tér vissza Budapestre Slash, minden idők egyik legnagyobb hatású gitárosa. Az MVM Dome-ba 2022-ben megjelent, 4 című albumuk dalaival érkeznek elsősorban, de a több mint 20 számot tartalmazó setlistben biztosan helyet kapnak a korábbi szerzeményeik is.

További infók

Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás és Vásár 2024

Palánták, virágok, növények, kertészeti kellékek várnak ránk április 19. és 21. között a Budai Arborétumba szervezett Tavaszkert Dísznövény Szakkiállításon és Vásáron. Az eseményen nemcsak vásárlásra lesz lehetőség, hanem megnézhetjük a Bonsai és Suiseki kiállítást, vagy részt vehetünk arborétumi sétán, biokert-látogatáson is. A szervezők kertészeti tanácsadásokkal, növényes és zöld programokkal készülnek az egész család számára.

További infók

Parkséta I. – Népliget

Április 19-én, pénteken 16 és 19 óra között egy workshoppal egybekötött sétára hív minket a Lehetőségek tere csapata, mely során bejárjuk a Népligetet, Budapest egyik legnagyobb közparkját. Az esemény során elmerülünk a park múltjában, jelenében és jövőbeli terveiben.

A sétát Francsics Györgyi, a Lehetőségek tere közösségszervezője vezeti, aki építész-alapképzése után egy tájépítész-irodában helyezkedett el Londonban, jelenleg pedig a velencei építészeti egyetem várostervező szakán dolgozik a mesterdiplomáján.

További infók

Asian Streetfood Festival

Kontrasztok, textúrák, friss ízek, autentikus, klasszikus, egzotikus italok – április 18. és 21. között a Botellón Teraszon a Távol-Kelet felé vehetjük az irányt. A kulináris kalandozásokért a Kicsi Japán, a 101 Bistro, a Wang Mester, a Ramenka, a Kao Niaw Ping Kai, az Enso, a Biutea és a Sáo felel, emellett pedig élő zene és találó dekor gondoskodik a hangulatról.

További infók

Április 20., szombat

Record Store Day 2024

A Record Store Dayt április 20-án, szombaton 17. alkalommal rendezik meg szerte a világon. Budapesten a szokásos bolti kedvezmények mellett több tucat magyar és külföldi exkluzív RSD-kiadvány közül válogathatunk, miközben egész nap olyan szuper DJ-k gondoskodnak a hangulatról, mint Szabó Benedek, Pándi Balázs, DJ Crimson.

További infók

Társasjáték Fesztivál

Milyen varázslatos játékok rejlenek még a hazai színtéren, túl a nagy kiadókon? Az április 20-ai Társasjáték Fesztiválon kis kiadók mutatják be legújabb remekeiket. Az eseményen megismerhetjük a magyar szcéna tervezőit, kipróbálhatjuk a játékokat, beszerezhetjük a kedvenceket, és tombolára, nyereményjátékra is számíthatunk.

További infók

Baxter Dury (UK), Fabienne Débarre (FRA)

Az elmúlt két évtized egyik legsokszínűbb, leginkább megbízható dalszerző-énekese, az indie-popot szintifunkkal és neosoullal is keresztező Baxter Dury 2021-ben húzott egy határvonalat, best of albummal és életrajzi könyvvel zárta le pályája addigi szakaszát, és 2023 nyarán kijött hetedik szólóalbumával új fejezetet nyitott.

Ennek az I Thought I Was Better Than You című önreflektív lemeznek a turnéjával érkezik először Magyarországra Dury, akinek édesapja, Ian Dury is nagy rocksztár volt. Április 20-án mutatkozik be a hazai közönség előtt a Zene Házában, előtte pedig az indie-szintipopos francia Evergreen duóból is ismert Fabienne Débarre-t is hallhatjuk.

További infók

I Bike Budapest 2024

Ahol jó bringázni, ott jó élni! – ezzel a felkiáltással invitál biciklis felvonulásra április 20-án a Magyar Kerékpárosklub. Az I Bike Budapest nem csupán egy bringás felvonulás, hanem most 12 pontban azt is megfogalmazza, hogy milyen intézkedéseket kér a főváros vezetésétől, ami a budapesti biciklisek helyzetét illeti.

A Népligettől kezdődik a felvonulás, de az útvonal végigbiciklizése mellett színes programok is várnak: idén lesz I Bike Mini az aprónépnek, helyi csoporthoz csatlakozva megtervezhetjük a saját bringás csillagtúránkat, a városligeti Napozóréten pedig piknik és zene vár bennünket, ha pihenni szeretnénk.

További infók

Love Fesztivál 2024

Idén tavasszal ismét megszervezik a váli Szeretet-szobornál a Love Fesztivált, ahol finom borok és falatok mellett ünnepelhetjük a tavaszt! A jegyár tartalmaz három pohár Haraszthy bort, egy argentin choripant chimichurrival és salátával és egy tombolát. A tűzgyújtás 19 órától kezdődik, amikor meglepetésre és DJ-szettekre is számíthatunk.

További infók

Április 21., vasárnap

Wekerlei Garázsvásár Fesztivál 2024

Április 20-án 9 és 17 óra között, április 21-én 10 és 15 óra között 65 wekerlei udvarban több mint 330 család várja, hogy a kíváncsi látogatók náluk találják meg a szívüknek kedves vásárfiát. Gyerekruhák, játékok, könyvek és megunt konyhai eszközök cserélnek itt gazdát, de gyakran bukkannak fel izgalmas alapanyagok kézműveskedéshez, gyűjteményekbe illő legók és porcelánok, biciklik és retró bútorok is. Ajánlott mindenhova benézni, alkudni pedig szinte kötelező!

A tavaszi Wekerlei Garázsvásár Fesztivál vezérfonalául a fenntartható otthon témáját választották a szervezők: a bolhapiacok és garázsvásárok jó alkalmat kínálnak izgalmas lakberendezési tárgyak és bútorok beszerzésére, a használt holmik pedig nemcsak kedvező árú megoldást jelenthetnek az újonnan vásárolt berendezésekkel szemben, de hozzájárulnak a hulladék csökkentéséhez is.

További infók

Makers’ Market Buda

A Makers Market Budapest egy havi rendszerességű vásár, ahol a dizájnra és a kortárs kézművességre nyitott közönség egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhat a Fény Utcai Piacon, idén először április 21-én. A Makers’ Market Budapest résztvevői a kortárs dizájn élvonalát képviselő tervezők közül kerülnek ki – egy remek alkalom, hogy a szép tárgyak alkotóival személyesen is találkozzunk.

További infók

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

(Borítókép: Bódis Krisztián – We Love Budapest)

Címkék