Az Opera Gin gyártója, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. bemutatta legújabb, Opera Cocktail Series névre keresztelt terméksorát, amely a négy klasszikus, talán legismertebb ginalapú koktélt kínálja a gourmet közönségnek, de az igényes gasztronómiának is. Ezek a koktélok: a Negroni, az Aviation, a Bramble és a Corpse Reviver.

Az Opera Cocktail Seriesnek köszönhetően a koktélrajongók és az ínyencek otthon is felfedezhetik a gin-tonikon túli világot. Emellett lehetőséget kínál jelentős bárinfrastruktúrával nem rendelkező vendéglátóhelyeknek (hotelbárok, kávézók, éttermek, in-store bárok), hogy két egyszerű kézmozdulattal (palack kibontása, jégre töltése) rendkívül kifinomult koktélokat kínáljanak vendégeik számára.

Dámosy Bálint, az Opera Gin megálmodója bevezetőjében elmondta: 

„Az Opera Cocktail Series talán abban különbözik kissé a többi RTD-terméktől, hogy azokból az alapanyagokból kevertük ki a koktélokat, amelyeket a kedvenc bárjainkban is használnának az ital elkészítéséhez. Személyes kedvencem egyébként az Aviation, amely francia Créme de Violette-ből és olasz Maraschinóból, azaz feketecseresznyelikőrből készül.”

Az Opera szakemberei hosszas tervezés és válogatás után alkották meg ezt a különleges koktélsorozatot, melynek mindegyik elemét kifinomult ízek jellemzik, és a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek. A sorozat nagy gondossággal, pontos recept alapján, a legjobb összetevőkből készül. A gasztronómia számára akkor lehet fontos ez a termék, ha nincs lehetőség hosszas italkeverésre (például egy kitelepülésen), így nincs kompromisszum a koktélok minőségében. A „ready-to-drink” italok fogyasztásra készek, elég jól lehűtve jégre tölteni, és máris ihatók. 

A Negroni, a sorozat első koktélja egy igazi klasszikus, melyet a világ minden táján ismernek és szeretnek. A gin, a száraz vermut és a Campari tökéletes összhangjából születik meg.

Az Aviation a 20. század talán legismertebb koktéljai közé tartozik. A gin, a citrusfélék, a Crème de Violette és a Maraschino cseresznye tökéletes keveréke igazi ízbomba, eleganciába zárva.

A Bramble egy frissítő és könnyed koktél, amely a ginalapú koktélok új generációját képviseli. A fekete szeder, a savak, a cukorszirup és a gin egyedülállóan édeskés, gyümölcsös ízvilága teszi ilyen könnyeddé ezt az italt.

A Corpse Reviver egy egyedülálló koktél, amely tökéletes egy hosszú és fárasztó nap után. A gin, a vermut és a citrusfélék finoman keveredve élesztik újjá a testet és a lelket.

Az Opera Cocktail Series címkéi a Red Dot Design Award-győztes Opera Gin címkéje alapján születtek. A sorozat arculatában a ginnél megszokott motívumrendszer érvényesül, de a fő grafikai elem a szfinxfej, illetve a szín minden esetben a palackban lévő italra és az egyes koktélok születésének történetére reflektál. Minden koktéltermék önálló és jól beazonosítható, önmagában is értelmezhető miniarculattal bír, de a négy tétel együtt, egymást kiegészítve egy nagy egésszé áll össze.

Az italokat itt tudjuk megvenni.

Címkék