Budapesten nagy hagyománya van a kínai ünnepeknek, melyek egyik csúcspontja az újév köszöntése. Miután búcsút intettünk a Nyúl évének, a kínai asztrológia szerint 2024-ben beléptünk a Sárkány évébe. Ennek kapcsán a Magyar Posta a Budapesti Kínai Kulturális Központtal együttműködésben 11. alkalommal bocsátott ki bélyegkisívet a kínai horoszkóp motívumaival.

Idén február 10-én köszöntött be a köztudatban világszerte kínai újévként vagy tavaszünnepként ismert holdújév, mely a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe, a tavasz és egyben az újév kezdete. A holdújév a család és a szebb jövő köszöntéséről szól, a gyarapodás, a bőség és a szerencse kerül a középpontba.

Idén a Fa Sárkány évébe léptünk, így a holdújév alkalmából a Budapesti Kínai Nagykövetség fogadást rendezett, ahol ünnepélyes keretek között sor került a Sárkány éve elsőnapi bélyeg kibocsátására is.

A Budapesti Kínai Nagykövetség és a Budapesti Kínai Kulturális Központ, együttműködésben a Magyar Postával immár tizenegyedik alkalommal bocsát ki horoszkóp bélyeget, melyen sárkánymotívumok látszanak, ezeket Bódi Katalin tervezte.

Érdemes követni a Budapesti Kínai Kulturális Központ programjait, ahol számos érdekes és izgalmas dolgot tanulhatunk a kínai hagyományokról és kultúráról.

Címkék