Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Ilyen volt a budapesti Kínai Újévi Fesztivál – Képgaléria

Két hétvégén át, hatalmas érdeklődéstől kísérve zajlott a sárkány évét köszöntő Kínai Újévi Fesztivál. Fotósunk a második hétvégére látogatott el, és megörökítette a legjobb pillanatokat.

A X. kerületi Jegenye utcában található a kínai negyed, a budapesti Chinatown, itt szervezte meg a budapesti kínai közösség a 2024-es kínai újévi ünnepséget, ahová szeretettel vártak minden érdeklődőt.

A február 3–4-i hétvége Szecsuán tartomány székhelye, Chengdu köré szerveződött, látványos előadásokban, hagyományos hangszeres zenében és sárkánytáncban lehetett része a látogatóknak. Továbbá kézművesprogramokban, gasztronómiai különlegességekben – mindez nagy érdeklődéstől kísérve, sorban állás volt a sátraknál a különböző programokhoz is. Éld át a fesztivál hangulatát te is képgalériánkon keresztül! 

Gasztró

Chinatown Budapest

A Kőbányai úti „Kicsi Kína” mellett még egy hasonló tematikájú csoportosulást találunk Budapesten, a Monori Centernél. A többezer négyzetméteres élelmiszerüzlet mellett olyan fontos kínai éttermeket találunk, mint a Milky Way és a Spicy Fish, de tésztabatyus büfé is várja a közelben dolgozókat és persze mindenkit, aki nyitott az ázsiai konyhára.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A