Két hétvégén át, hatalmas érdeklődéstől kísérve zajlott a sárkány évét köszöntő Kínai Újévi Fesztivál. Fotósunk a második hétvégére látogatott el, és megörökítette a legjobb pillanatokat.

A X. kerületi Jegenye utcában található a kínai negyed, a budapesti Chinatown, itt szervezte meg a budapesti kínai közösség a 2024-es kínai újévi ünnepséget, ahová szeretettel vártak minden érdeklődőt.

A február 3–4-i hétvége Szecsuán tartomány székhelye, Chengdu köré szerveződött, látványos előadásokban, hagyományos hangszeres zenében és sárkánytáncban lehetett része a látogatóknak. Továbbá kézművesprogramokban, gasztronómiai különlegességekben – mindez nagy érdeklődéstől kísérve, sorban állás volt a sátraknál a különböző programokhoz is. Éld át a fesztivál hangulatát te is képgalériánkon keresztül! 

Gasztró

Chinatown Budapest

A Kőbányai úti „Kicsi Kína” mellett még egy hasonló tematikájú csoportosulást találunk Budapesten, a Monori Centernél. A többezer négyzetméteres élelmiszerüzlet mellett olyan fontos kínai éttermeket találunk, mint a Milky Way és a Spicy Fish, de tésztabatyus büfé is várja a közelben dolgozókat és persze mindenkit, aki nyitott az ázsiai konyhára.

Címkék