Érdemes ezen a hétvégén Mohácsra utazni, hiszen február 8. és 13. között rendezik a Busójárást. Mivel az eseményre összesen 110 ezer látogatót várnak, ennek jelentős részét Budapestről, a kellemesebb utazás érdekében a MÁV módosítja menetrendjét az érintett vonalakon, a Volán pedig közvetlen „Busó-expressz” járatokat indít a fővárosból.

Idén még színesebb és izgalmasabb lesz a mohácsi Busójárás, ahova összesen 110 ezer látogatót várnak, akiket 2500 maskarás és 71 busócsoport szórakoztat majd. A február 8. és 13. között zajló esemény a budapestiek körében is nagyon népszerű, ám az utazás korábban bonyodalmas volt. Az eseményre való könnyebb eljutás érdekében a MÁV módosítja menetrendjét, a Volán pedig közvetlen „Busó-expressz” járatokat indít a fővárosból. 

A rendezvényre utazók könnyebb hazajutása érdekében a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonalon lesz változás a MÁV-menetrendben, így kevesebb átszállással juthatnak majd haza a rendezvényről a Budapestre utazók. A Volán pedig közvetlen, Busó-expressz járatokat indít a fővárosból Mohácsra. Ezek a buszok 1131-es jelzéssel, február 10-én és 11-én 7:05-kor és 9:05-kor indulnak Mohácsra. Visszafelé pedig a Baranya vármegyei járásközpontból szombaton 15:35-kor és 18:35-kor, vasárnap 15:35-kor, 17:35-kor és 18:35-kor indulnak Budapestre. A járatokra célszerű elővételben jegyet váltani.

Forrás: MÁV-csoport

(Borítókép: Wikimedia Commons)

Címkék