Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Különbusszal is eljuthatunk a mohácsi Busójárásra Budapestről a hétvégén

Érdemes ezen a hétvégén Mohácsra utazni, hiszen február 8. és 13. között rendezik a Busójárást. Mivel az eseményre összesen 110 ezer látogatót várnak, ennek jelentős részét Budapestről, a kellemesebb utazás érdekében a MÁV módosítja menetrendjét az érintett vonalakon, a Volán pedig közvetlen „Busó-expressz” járatokat indít a fővárosból.

Idén még színesebb és izgalmasabb lesz a mohácsi Busójárás, ahova összesen 110 ezer látogatót várnak, akiket 2500 maskarás és 71 busócsoport szórakoztat majd. A február 8. és 13. között zajló esemény a budapestiek körében is nagyon népszerű, ám az utazás korábban bonyodalmas volt. Az eseményre való könnyebb eljutás érdekében a MÁV módosítja menetrendjét, a Volán pedig közvetlen „Busó-expressz” járatokat indít a fővárosból. 

A rendezvényre utazók könnyebb hazajutása érdekében a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonalon lesz változás a MÁV-menetrendben, így kevesebb átszállással juthatnak majd haza a rendezvényről a Budapestre utazók. A Volán pedig közvetlen, Busó-expressz járatokat indít a fővárosból Mohácsra. Ezek a buszok 1131-es jelzéssel, február 10-én és 11-én 7:05-kor és 9:05-kor indulnak Mohácsra. Visszafelé pedig a Baranya vármegyei járásközpontból szombaton 15:35-kor és 18:35-kor, vasárnap 15:35-kor, 17:35-kor és 18:35-kor indulnak Budapestre. A járatokra célszerű elővételben jegyet váltani.

Forrás: MÁV-csoport

(Borítókép: Wikimedia Commons)

Cimkék

Kapcsolódó írás

látnivalók és kultúra

Aki előbb tudott tojást írni, mint betűt – Mosonyi Éva tojásíró népi iparművésszel beszélgettünk

Mosonyi Éva népi iparművész még a nagymamájától tanulta ki a tojásírást, mi pedig a Hagyományok Házában beszélgettünk vele a különleges motívumokról és technikákról.

Hasonló tartalmak

Kultúra

Gazdátlan tényrakások – Petri-tér

Petri György író, költő és esszéista pályafutása során kritikusan figyelte meg a társadalmat, és írásain keresztül próbálta megérteni annak változásait. Petritől mindig is távol állt az intézményesülés. A szabályokat, a kötelezettségeket megkérdőjelezte, és inkább a sajátos meglátásait követte. A PIM kurátorai úgy gondolták, hogy Petri életművét és az általa képviselt „kívülálló életérzést” nem tehetik az intézmény falai közé egy hagyományos kiállítótérbe, ezért a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben, ma raktárban tekinthető meg a kiállítás.

Látnivalók és kultúra

Már azelőtt programozott, hogy lett volna számítógép – Vera Molnar különleges művészete

Vera Molnar annak ellenére is festőművész maradt, hogy 1968-ban az elsők között készített műalkotásokat számítógéppel. Ráadásul nőként. Portré egy kivételes elméről, aki 99 évig élt.

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt gyógyítottak itt, a háború után kutatták és gyártották a tífusz ellenszerét, majd újra kórház lett, meg bunker és raktár. Használták színházi előadásokra, 16 éve pedig múzeum.

Neked ajánlott

A