Április elején negyedik alkalommal rendezik meg a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteket. Csodálatos zenei kaland veszi kezdetét tucatnyi helyszínen, díjnyertes produkciókkal, magyarországi ősbemutatókkal, meglepő együttműködésekkel. A komolyzene mellett a jazz, a táncművészet és a kortárs képzőművészet is fontos szerepet kap majd.

Április 5. és 14. között ismét felpezsdül a kulturális élet, izgalmas produkciókkal vár a Bartók Tavasz. Különleges zenei csemegének ígérkezik Tan Dun, a Grammy- és Oscar-díjas kínai zeneszerző Buddha-passiója, amit a nyugat-kínai világörökségi helyszínen, a Mokao-barlangokban eltöltött meditáció ihletett. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar vendége pedig Rudolf Buchbinder zongoraművész lesz, aki két koncerten adja elő Beethoven valamennyi zongoraversenyét. 

 

A rendezvényen bemutatkozik az Electric Fields, a The National gitárosának, Bryce Dessnernek és a francia zeneszerző és producer David Chalminnak a közös projektje, ahol középkori és barokk női zeneszerzők alkotásai kelnek modern hangszerelésben új életre. De érdemes lesz meghallgatni a Söndörgő és a Kelemen Kvartett koncertjét is. A programsorozat vendége lesz idén Ryoji Ikeda, Japán vezető elektronikus zenei producere és képzőművésze, egy matematikai modellek segítségével vezérelt live settel. 

Izgalmas programok várnak az Akváriumban is, első magyarországi koncertjét adja a Spiritualized, akik nélkül a Tame Impalától az MGMT-ig számos zenekar máshogy szólna. A Budapest Ritmo világzenei fesztiválon pedig bantu punktól észt hárfásokon át fúziós etnojazzig mutatkoznak be a szcéna legizgalmasabb előadói. 

A zenei programok mellett táncprogramok is lesznek, a Les Ballets de Monte-Carlo és a Frenák Társulat is várja majd a nézőket. A fesztivál programjából nem hiányozhat a képzőművészet és az irodalom sem. A Szépművészeti Múzeumban Amerikába vándorolt magyar fotográfusok, például Martin Munkácsi, Robert Capa, André Kertész, Moholy-Nagy László munkái mutatkoznak be, a Nemzeti Galériában Anna Margit kiállításában gyönyörködhetünk. Így idén sem kell majd hiányt szenvednünk izgalmas produkciókból, érdeklődjünk a tánc, a zene vagy a képzőművészet iránt. 

(Borítókép forrása: Bartók Tavasz)

 

További információk és jegyek az esemény honlapján. 

Címkék