Az olvasók kedvenc kulturális célpontjai közé került be a Magyar Zene Háza.

A magyar intézmény ezzel olyan nevezetességek mellé került, mint a Spanyolországban található római amfiteátrum, Hadrianus fala Észak-Angliában vagy a dániai Kronborg-kastély.

A Magyar Zene Háza kivételes épülete Budapest gyönyörű parkjában, a Városligetben található. A gombaszerű főbejáraton belépve a zenetörténetnek szentelt múzeumban találjuk magunkat. A zene kezdeteitől a gregorián éneken és a magyar népzenén keresztül egészen napjaink zenéjéig itt minden megismerhető. Lenyűgöző hely” – írja a The Guardian cikke.

A nagy múltú brit lap cikkében az olvasók véleményét gyűjtötte össze arról, hogy melyek azok az európai helyszínek, amelyek a legnagyobb hatással voltak rájuk. A listán Spanyolországtól Dániáig, az ókortól a modern művészetekig a legizgalmasabb, az olvasókat leginkább inspiráló kulturális célpontok szerepelnek.

A Magyar Zene Háza 2022. januári nyitása óta Magyarország egyik leglátogatottabb kulturális intézményévé vált, már 1,3 millióan jártak a Liget Budapest részeként megvalósult intézményben. A ház a kiemelkedő látogatottság mellett Magyarország egyik legtöbbet posztolt épületévé vált, számtalan fotón, videón köszön vissza üvegfala, lyukakkal áttört tetőzete valamennyi social media felületen, itthon és külföldön egyaránt.

(Borítókép: Koncz Márton - We Love Budapest)

Címkék