Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként a hazai McDonald’s a tervek szerint mintegy fél évre bezárja a többször is a világ egyik legszebb McDonald’s gyorséttermének választott Nyugati téri Meki®-t. A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá.

A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban modern megoldásokkal készül az étteremlánc.

A belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra: öntött terrazzopadlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti.

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbyrészének mostani, lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine-szintre. Az étterem látványossága lesz egy ételszállító szalag, mely a hazai Mekik között egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között fogja továbbítani. Az ún. transzporter felmegy egészen a galériaszintre, és egy üvegdobozon keresztül a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját.  A digitális fejlesztés részeként az étteremben érintőképernyős kioszkok és hagyományos kasszák egyaránt lesznek.

(Borítókép: noguchi)

Címkék