Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Kubricktól a Szellemirtókig – Kultikus évfordulós filmek jönnek a Corvin moziban

Január végén újra érkezik a mozizók egyik kedvence, a Best of Corvin 2024, amikor műfajtól és kortól függetlenül évfordulós filmeket nézhetünk újra a nagyvásznon.

Idén is folytatódik a Corvin mozinak az a népszerű sorozata, amely során újravetítik a kerek évfordulós sikerfilmeket, teljesen különböző műfajban, ugrálva az időben, Kubricktól a Szellemirtókig. A programsorozat január 21-én indul, akkor Kubrick Dr. Strangelove című filmjét nézhetjük meg, ezt követik pár hetente vasárnaponként a filmek, úgymint A remény rabjai, a Rendőrakadémia, az István, a király, a Ponyvaregény és a Szellemirtók.

Részletek és bővebb infók itt találhatók.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Neked ajánlott

A