Keresés EN

Budapest

Megújult a Horváth Mihály tér

A Horváth Mihály tér sokáig nem tartozott a szívderítő helyek közé. 2021-ben jelentették be, hogy átalakítják, most elkészült.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2021-ben a környéken élők, dolgozók vagy áthaladók és pihenni vágyók véleményét is kikérte, hogy segítsenek a továbbtervezésben. Pikó András polgármester ma, január 11-én osztotta meg a hírt és a fotókat a tér elkészültéről. Az új burkolat mellett fákat ültettek, továbbá virágágyások, zöldfelületek, biciklitároló is helyet kapott.

A Horváth Mihály térnek négy fontos épülete van: a józsefvárosi plébániatemplom, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a monumentális egykori telefonközpont és az ún. „madonnás” ház. Egyik felén egy tó is volt, ám az 1830-as években feltöltötték, hogy a helyére lakóházak épülhessenek. A tér történetéről ebben a cikkünkben olvashattok részletesebben.

(Borítókép: Pikó András polgármester Facebook-oldala)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A