Az atlétikai világbajnoksággal foglalkozó kvízsorozatunk egyes tesztjeinek kielemzését tesszük közzé az alábbi cikkünkben.

Harmadik atlétikai kvízünben a korábbi magyar rekodokról szóló tesztsorunk után azt akartuk megtudni az olvasóktól, hogy mennyire jártasak a nemzetközi atlétika rekordjaival kapcsolatban.

Azzal, hogy folyamatosan fejlődnek az edzésmódszerek, ráadásul a táplálkozástudomány is, még manapság is dőlnek meg világcsúcsok a különböző sportágakban, viszont azért előfordul olyan is, hogy egy aktuális azonban akadnak olyanok is, ahol már több évtizede tartja magát az aktuális rekord.

Harmadik kvízünket eddig több mint 1300-an töltötték ki, 70%-nak lehetett volna jobb az eredménye, de 3% tökéletesen töltötte ki a kérdőívet. A legtöbben arra a kérdésre tudták a választ, hogy melyik atléta döntött legtöbbször világcsúcsot, a legkevesebben arra a valóban nehezebb kérdésre válaszoltak jól, mint a hány századmásodperc a különbség a női és a férfi 100 méteres síkfutás világcsúcsa között.

Ha lemaradtál róla, itt tudod kitölteni a kvízt.
Ha érdekesnek találtad, itt találsz még ezzel kapcsolatos tartalmakat. 

A cikk szakmai partnere a 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokság.

Címkék