A Budapesti Metropolitan Egyetem végzett hallgatóinak több mint ötven rövid- és animációs filmjét 10 napig nézhetjük meg ingyen.

METUSCOPE néven online filmszemlét hív életre a Budapesti Metropolitan Egyetem, ahol március 3-12. között bárki ingyen nézheti meg az animáció és mozgókép szakok hallgatók legjobb filmes alkotásait. Az izgalmas, elgondolkodtató és szórakoztató animációs és rövidfilmek között nemzetközi díjnyertes alkotásokat is láthatunk, amelyek sikerrel szerepeltek többek közt a cannes-i filmfesztiválon, a Mediawave-en, az Euroshortson, a krakkói és a szarajevói filmfesztiválon, a miskolci Cinefesten, a Verzió emberi jogi filmfesztiválon, illetve a Friss Hús és a BUSHO rövidfilmfesztiválokon. Az alkotások nagy részét – leszámítva a fesztiválokon való vetítéseket – most először láthatjuk.

A METUScope-on tíz napig ingyen megtekinthető filmeket az egyetem oktatói – többek közt Enyedi Ildikó, Pacskovszky József és Gauder Áron is – ajánlják. A filmeket ingyen nézhetjük meg, de előtte regisztrálnunk kell, amit ezen a linken tehetünk meg. A válogatás megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Címkék