Keresés EN

Shopping Gasztró

Kóstold meg a We Love Budapest első sörét, melyet a kürtőskalács ihletett! – Megérkezett a Chimney Love

A MONYO-val és a Szomjas Farkassal álltunk össze, hogy elhozzuk nektek a téli időszak egyik legfinomabb és legselymesebb sörét, amit a budapesti bódékban kapható népszerű édesség, a kürtőskalács ihletett. Nemrég mi is ott álltunk a gyártósornál, és láttuk legördülni a frissen dobozolt és címkézett sört, amit meg is kóstoltunk: és imádtuk! 90 kg marshmallow, fűszeres fahéj, lágy vanília és egy telt, harmonikus ízvilág – igazi téli sör lett a Chimney Love!

A Szomjas Farkas a fővárosi bulinegyed legjobb sörboltja, a Fekete Kutyával szemben található üzlet kisüzemi söreit minden igényes sörkedvelő szereti hazavinni vagy akár ott elfogyasztani. Sörei voltak már közös kincskereső játékunk meglepetései, most pedig az ottani hűtő és csap egy különleges alkalomra készül. Nem érdemes lemaradni róla, mert csak limitált számú mennyiség készült belőle! 

A monyósoknál pedig nyáron voltunk egy szuper csapatépítőn, ahol a vicces és összekovácsoló játékok mellett az üzemben is körbementünk, és sok mindent megtudtunk a sörkészítés folyamatáról – az erjesztéstől kezdve a dobozolásig, illetve dobozolásig és a címkegyártásig. Most pedig összedugtuk a fejünket hárman, azzal a céllal, hogy bárki megkóstolhassa azt a sört, amit közösen találtunk ki és közösen – pontosabban a MONYO szakértelmével – készítettünk el nektek.

Gyerekkort idéző mályvacukor, selymes vanília, fűszeres fahéj

Elkezdtünk ötletelni egy téli ízről, amelynek kiindulópontja az egyik kedvenc desszertünk, a kürtőskalács lett, és a MONYO fantáziavilágához kapcsolódva meg is született egy kis kürtőskalácslény. Ez a kis figura életre kelt, és annyira kíváncsi lett, hogy MONYO Landből kikerülve bejárta egész Budapestet, hogy ugyanúgy felfedezze a fővárost, ahogy azt a We Love Budapest teszi évek óta, és megmutassa nektek a város legjobb oldalát.

De milyen is maga a sör?

A főzet egy savanyított, joghurtkultúrával erjesztett stout lett, isteni vaníliával, karácsonyi hangulatot idéző fahéjjal és 6,5 százalék alkoholtartalommal. Nem nyom agyon, nem súlyos, de hideg időben is jólesik. Kuzder Marcell sörfőző közel 100 kg mályvacukrot elegyített a sörbe, először egy szirupot főztek, és azt adták hozzá a főzethez – fontos megjegyezni, hogy nem aromával dolgoztak.

Marci, a sörfőzőmester törekedett arra, hogy egy karácsonyi hangulatú, a kürtőskalács ízeit megformáló sör készüljön el. Így mesél róla:

„Az nem volt kérdés számunkra, hogy egy magasabb alkoholtartalmú barna sör legyen. Viszont nem szerettünk volna egy századik, unalmas stoutot vagy portert csinálni, valami izgalmasabban járt az eszem, ha már egy különleges kollab sör lesz. Így nyúltam hozzá a pastry sour (sütemények ízvilágára hasonlító savanyú világos sör) vonalhoz, amely az egyik kedvenc sörstílusom. Ez a sör tehát, mondhatni, a stout és a pastry sour furcsa szerelemgyereke.”

A sör alapja egy 6,5 százalékos stout, melynek savanyítását joghurtkultúrával érték el, ami ad egy kis frissességet a kortynak. Kürtőskalácsból már nagyon sokféle ízesítés létezik, de inkább a könnyen értelmezhető, klasszikus, vaníliás, fahéjas íz mellett döntött a MONYO, emellett került a sörbe majdnem 100 kg pillecukor is a hidegoldalon, aminek pedig az édes krémességét köszönhetjük.

Mi nagyon harmonikusnak éreztük ezt az ízvilágot, és azoknak is ajánljuk, akik annyira nem sörösek, mert egy roppant kellemes nedü lett az eredmény, amire nagyon büszkék vagyunk.

A sört már megvehetitek, a dobozok elérhetők a MONYO partnereinél, illetve a webshopjukban, valamint a Szomjas Farkas webshopjában, a mai, csütörtöki napon pedig csapon is elérhető lesz a Szomjas Farkasnál, és ajándéknak is ideális – akár a karácsonyfa alá is! Péntektől pedig országszerte kereskedelmi forgalomba kerül. Mivel limitált sörről van szó, a hipermarketekben ne keressétek!

Kapható itt és itt.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Shopping Szponzorált

Konyhakiállítás 2024

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1. és 3. között megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt, és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal. A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várnak bennünket a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Shopping

Fekete piac a Pikszisben

Még mielőtt beköszönt a sokunk által várva várt tavasz, a szemhunyorgató napsütéssel, a rengeteg összezavaró illattal és színnel, ünnepeljük még kicsit a szürkét, a sötétet, a feketét! Piaccá alakítják a Pikszis tereit és meghívnak 13 magyar designert és művészt a kedvencekből, akik a legsötétebb oldalukat és alkotásaikat mutatják meg nekünk. Az emeleten társasjátékozni lesz lehetőségünk, a falakon pedig az aktuális Off the Skin kiállítás erősíti a fekete vizuált.

Shopping

MFÖEK vásár & aukció

A Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát idén először egy izgalmas újdonsággal készül: az MFÖEK Tavaszi Fesztivál keretében több eseményt is terveznek, amelynek első felvonása az adománygyűjtéssel egybekötött vásár & aukció lesz, március 3-án. A szervezők egyedi pólókkal és felsőkkel, MFÖEK merch-ökkel készülnek, lesz helyszíni aukció Eke Angival és akusztikus koncert Saya Noéval.

Neked ajánlott

A