Közeledik a karácsony, ami egyet jelent az adventi készülődéssel és az ajándékvásárlással, a legtöbben pedig már alig várjuk, hogy körbeüljük a feldíszített asztalt, ahol a családdal és a barátokkal koccinthatunk, ráadásul közelednek a meghitt vagy éppen hatalmas szilveszteri bulik is. Ilyenkor pedig nemcsak az illatozó fogások, a bejgli, a zserbó és a mézeskalács vagy a vendégváró falatok kerülnek az asztalra, de az italok is főszerephez jutnak.

Előkerülnek az elegáns palackok, és jön a nagy koccintások és tósztok ideje, nem is beszélve arról, hogy az italok – legyen szó tüzes whiskykről, elegáns pezsgőkről, különleges ginekről vagy finom borokról – szuper ajándékok lehetnek szeretteinknek, munkatársainknak vagy céges partnereinknek. Most hat helyet ajánlunk, ahonnan könnyedén, akár az otthon kényelméből, online is beszerezhetitek az ünnepi italokat.

WhiskyNet és GoodSpirit shopok

A tüzes whiskyk nemcsak remek vendégvárók, de kiváló ajándékok is lehetnek, éppen ezért érdemes a WhiskyNet webáruházában böngészni, ahol több ezer prémiumpárlat közül válogathatunk, ráadásul sokféle karácsonyi ajándékcsomag és ünnepi díszdobozos kiszerelés is vár ránk. Rendszeres akciókba futhatunk bele, a limitált kiadások között pedig igazi ritkaságokra bukkanhatunk. A webshopon természetesen nemcsak whiskyt találunk, hanem rumok, ginek és tonikok, konyakok, pálinkák, borok és pezsgők széles kínálatából is válogathatunk, azaz tényleg mindent megtalálunk, amire az ünnepek alatt szükségünk lehet. A whiskyk közül mi a skót Arrant és Glenfarclast, valamint a dublini Teelinget ajánljuk, rumból a Diplomático és a Plantation új kiadásai a kedvenceink, ginek közül pedig a Bobby’s, a Citadelle és az Isle of Harris kihagyhatatlan. Az online vásárlás mellett személyesen is beszerezhetjük az italokat, a belvárosban a Veres Pálné utcában találjuk a GoodSpirit Shopot, de az Etele Plázában vagy Óbudán is felkereshetjük őket, ősztől pedig már az Árkádban is várnak minket. Az egyes üzletek elérhetőségeit itt találjátok. Mindenhol kedves és szakképzett kollégák segítenek a választásban, az óbudai üzlet nagy előnye pedig az, hogy itt internetes árakon szerezhetjük be az italokat.

WLB-tipp: Az egyik legvagányabb tétel jelenleg a saját GoodSpirit Experiment by WhiskyNet Batch 1. Az új magyar single malt whisky 2023 októberében a Whisky Show-n debütált.

Radovin

A Radovin, mely a gondos szakértelemmel válogatott külföldi és magyar borok, pezsgők és párlatok otthona, több mint 20 éve várja Budapesten azokat, akik keresik a minőségi italokat. Első üzletüket Hidegkúton nyitották meg, azóta pedig további öt üzlettel bővültek Budapest-szerte. Megtaláljuk őket a XIII. kerületben a Pannónia utcában, Óbudán a GoBuda Mallban, Zuglóban a Paskál Gardenben, valamint a XII. kerületben, ahol a Radovin Grand üzlet nemcsak italszaküzletként, de borbárként és kávézóként is működik. Az üzletek elérhetőségeit itt találjátok. Ha tehát egy megbízható, barátságos italboltban szeretnénk vásárolni az ünnepekre, ahol a kedves eladóktól profi segítséget kapunk, akkor a Radovint Budapest számos pontján elérjük, ez pedig nagy előny, amikor a karácsonyi vásárlásról és az italok hazacipeléséről van szó. A Radovin webshopjából természetesen online is tudunk vásárolni, a megújult weboldal a lehető legkényelmesebb felhasználói élményt nyújtja, az újdonságokról pedig mindig értesülhetnek a hírlevélre feliratkozók. A webshopban minden megtalálható, ami az üzletekben is, köztük az ünnepi közönségkedvenc pezsgők, likőrök és párlatok is.

WLB-tipp: Az egyedi szelekciókban nemcsak gyönyörű küllemű, de fantasztikus ízű italok közül is válogathatunk, amelyekkel nem találkozhatunk bármely áruházlánc polcain. A delikátrészlegen pedig egyéb különleges termékek közül válogathatunk.

Ginshop

A gin, főleg a gin-tonik évek óta a nyár egyik slágeritala hazánkban, azonban a fűszeres, borókás, citrusos ízvilág az ünnepekhez is szuperül passzol, egy üveg gin, egy szép ginfűszer-válogatás vagy különböző gin-tonik ajándékcsomagok pedig szuper ajándékok lehetnek szeretteinknek vagy akár kollégáinknak. Ha ginről van szó, akkor pedig nem is mehetnénk jobb helyre, mint a Közraktár utcában található szuper üzletbe, a Ginshopba, ahol több száz fajta gin és tonik közül válogathatunk, de természetesen más italokat is találunk a kínálatukban. Az italok mellett olyan extrákat is kapunk a boltban, mint a gin-tonik ízesítésű bonbon vagy szaloncukor, de jópofa ajándék lehet a gin-tonik illatú szójaviaszgyertya is. Válogathatunk különböző pazar ajándékcsomagok közül, de szuper meglepetés lehet egy workshopra szóló utalvány is. A Ginshop ráadásul elkészítette saját névre keresztelt italát, melynek egyik fő inspirációja maga Budapest volt, tavaly debütált a rebarbarás, hibiszkuszos, epres Historia Pink, az ünnepekre pedig elkészül a mangós Historia gin is, melyek karácsonyra a fa alá tudnak kerülni. A Historia ráadásul idén elhozta harmadik aranyérmét a rangos International Wine & Spirit Awards világversenyről. Ha nincs kedvünk kimozdulni otthonról, akkor a Ginshop webshopjában is böngészhetünk, és kényelmesen házhoz rendelhetjük a kiválasztott italokat vagy ajándékokat.

WLB-tipp: Remek meglepetés lehet karácsonyra egy ajándékcsomag is, melyből számos variációt találunk a Ginshop oldalán.

Pezsgőwebshop

Az ünnepek alatt nem hiányozhat az italkészletből a pezsgő, mely a pohárköszöntők, a családi és baráti összejövetelek, a karácsony és a szilveszter kötelező eleme. A Törley Pezsgőmanufaktúra webshopjában szerencsére jobbnál jobb pezsgők egész garmadája közül válogathatunk, ahol exkluzív pezsgők, champagne-ok, cavák és proseccók széles kínálatát találjuk. A webshopon széles körű fizetési lehetőségek közül választhatunk, és bizonyos összeg felett a házhoz szállítás is ingyenes. A csomagunkat személyesen is átvehetjük, egyúttal meglátogathatjuk a Törley Pezsgőmanufaktúrát, azonban ha ide tervezünk programot, akkor azt előzetes időpontfoglalással és belépőjegy megváltásával lehet megtenni. Ha különleges pezsgőválogatásokat keresünk az ünnepekre vagy akár ajándékba, akkor több opció közül is választhatunk. A csomaggal a tradicionális pezsgők világába kóstolhatunk bele, a Cava összeállítás a spanyol pezsgők izgalmas ízeibe vezet be, a Prosecco válogatás az olasz pezsgők világába kalauzol, a Promontor kollekció pedig a budafoki pezsgők utánozhatatlan ízvilágába enged betekintést. A Pezsgőwebshop idén az üzleti ügyfelekre is gondolt. Azon vállalkozások, cégek, melyek üzleti ajándékot keresnek, vagy akár az évzáró, karácsonyi partira köszöntőitalt vásárolnának, azok most egyes pezsgőket akár „reprezentációs” adó mentessége mellett szerezhetik be.

WLB-tipp: A Pezsgőwebshopban különböző kiegészítők közül is választhatunk, egy jégvödör vagy pezsgőzáró például kreatív ajándék lehet, ha keresünk még valami extrát!

drinkmix.hu

Ha szeretnénk a karácsonyi italvásárlást gyorsan és könnyedén elintézni, pár kattintással, úgy, hogy nem kell kimozdulnunk otthonról, akkor mindenképp keressük fel a drinkmix.hu webshopotAz italokat szakértő csapat válogatta össze, ráadásul folyamatosan bővülő termékválasztékkal és akciókkal várnak ránk. Ha pedig nem tudunk dönteni, kérdésünk van, vagy szeretnénk tanácsot kérni, akkor bármikor felkereshetjük őket. Az elmúlt időszakban itthon is egyre népszerűbbek a prémiumitalok, hiszen legyen szó ajándékról vagy saját magunknak vásárolt italokról, fontos a minőség, és hogy tudjuk, mit tartalmaznak azok a palackok, amiket megvásároltunk. A drinkmix.hu-nál pedig pontosan ezt a minőséget kapjuk meg. A kínálatban többek között megtaláljuk a legnépszerűbb hazai és külföldi gineket, rumokat, whiskyket, vodkákat, tequilákat, de akár pezsgőt és alkoholmentes italokat is rendelhetünk. Külön kategóriája van a gyűjtői daraboknak, ahol igazi italkülönlegességekre és ritkaságokra bukkanhatunk. Érdemes böngészni, ha valami igazán exkluzív ajándékot keresünk szeretteinknek vagy üzleti partnereinknek. Az italcsillagok kategóriában pedig olyan termékeket találunk, melyeket világsztárok inspiráltak, így a hírességek rajongóinak is remek meglepetéseket szerezhetünk a webshopról.

WLB-tipp: A drinkmix.hu-nál most akár 40%-os nyitási kedvezményt is kaphatunk bizonyos italokra.

Mr. Alkohol

Ó, Mr. Alkohol – dúdolhatjuk magunkban, amikor belépünk a három, gyönyörűen berendezett budapesti üzlet egyikébe, ahol az italok igazi paradicsomába érkezünk. Legyen szó a Bajcsy-Zsilinszky úton található üzletről, Újbudán a Karinthy Frigyes úton vagy a II. kerületben a Retek utcában elhelyezkedő Mr. Alkohol shopról, az garantált, hogy mindenhol élmény lesz a vásárlás. Az üzletek elérhetőségeit itt találjátok. Ha pedig inkább kényelmesen, otthonról intéznénk el a bevásárlást, akkor a webshopon keresztül ennek sincs akadálya. A hatalmas italkínálat között minden üzletben profi szakértők segítenek eligazodni, sőt egyedi kérésre még a ritkább italok beszerzésében is segítenek. Rumok, ginek, whiskyk, borok és pezsgők széles kínálatából válogathatunk, olyan különleges márkák közül, mint a dominikai, 100% cukornádléből készülő Barceló rum vagy a Pravda vodka. Az ünnepek közeledtével vétek lenne kihagyni az O’Donnell finom likőrjeit. De szinte bármilyen italkategóriát megtalálunk rendkívül széles választékkal és remek akciókkal. A karácsonyi időszakra a Mr. Alkohol is előre összeállított ajándékcsomagokkal készül, de egyedi igényeket is szívesen megvalósítanak. Az alkoholos italok mellett különleges szirupok, csokik, bonbonok, kávék, üdítők és alkoholmentes párlatok közül is válogathatunk.

WLB-tipp: A koktélozás vagy a gin-tonik szerelmeseinek a különböző koktélfűszerek, tonikok és kiegészítők között böngészve biztos találunk ajándékokat.

(Borítókép: Getty Images)

Címkék