Keresés EN

Ez is érdekelheti

Szabadidő

Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

Szabadidő Szponzorált

Ünneplőbe öltözik a főváros – A Budapesti Karácsonyi Vásár mellett jégpályával vár a Városháza Téli Élménypark!

A forralt bor, a mézeskalács fűszeres illata és a karácsonyi fények igazi ünnepi hangulatot varázsolnak az idei évben, hiszen november 24-én megnyitja kapuit a főváros téli ünnepe, a Budapesti Karácsonyi Vásár és a Városháza Téli Élménypark. Ezúttal két helyszínen is hangolódhatunk az ünnepekre: a Deák Ferenc téren karácsonyi vásári forgatag, míg a Városháza parkban idén először jégpálya várja a kicsiket és a nagyokat.

A Budapest Brand nZrt., a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete idén egy élményekben gazdag, megújult ünnepi környezettel vár minket. Kedvezményekkel, közös gyertyagyújtással és jégpályával készülnek, miközben elindították a Budapesti Karácsonyi Vásár és Városháza Téli Élménypark honlapját is, ahol minden hasznos információt megtalálunk.

Korcsolyázz a Városháza parkban!

November 24-től jövő év január 7-éig minden nap korcsolyázhatunk a város szívében. A jégpálya hétfőtől szerdáig reggel 8-tól 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, egészen 21 óráig tart nyitva. A belépőjegy is igen kedvező, 1950 Ft-os áron elérhető, amiből az Énbudapestem applikációval 15% kedvezményt kaphatunk. A 72 órás Budapest Carddal pedig egy alkalommal ingyen használhatjuk a jégpályát. A helyszínen – a készlet erejéig – korcsolyát is lehet majd kölcsönözni. Az árakról bővebb információt a weboldalon találtok.

Ünnepi gasztrokalandok

Mind a Deák Ferenc téri Karácsonyi Vásárban, mind a Városháza parkban olyan finomságok várják a látogatókat, mint az ilyenkor elengedhetetlen sült gesztenye, a kürtőskalács, de kaphatóak lesznek különböző street food fogások és lángos is.

Érdemes tehát felfedezni a vásárt és az élményparkot, és egy forró teával vagy forralt borral a kézben elmerülni az ünnepi forgatagban.

Kézműves termékek szívvel-lélekkel

Szintén a Deák Ferenc téren minőségi, hazai, kézzel készített termékek között nézelődhetünk és vásárolhatunk a karácsonyi forgatagban. A kézműves standoknál szívvel-lélekkel készült egyedi portékákat szerezhetünk be az ünnepekre: csodaszép kerámiák és csalogató mézeskalácsok, macaronok közül válogathatunk.

De megkereshetjük a tökéletes díszt is a karácsonyfára, és még számos egyedi dísztárgy vár ránk a karácsonyi vásárban.

Téli élmények és meglepetések az egész családnak

A november 24-i megnyitót követően, december 3-án, az első adventi vasárnapon meghitt, közös gyertyagyújtással készülnek a szervezők a Városháza parkban. A gyermekekről sem feledkeznek meg, hiszen december 6-án találkozhatunk a Mikulással, akivel a legkisebbek fotózkodhatnak és korcsolyázhatnak is. Ha csoportképet készítenénk vagy szelfizni támadna kedvünk, karácsonyi installációt, fényoroszlánokat és fotófalat is találunk a helyszínen.

Cipősdoboz-akció

A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója is kitelepül a Városháza parkba november 24. és december 18. között. Ide várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére a cipősdobozba csomagolt hasznos és kedves ajándéktárgyakat, játékokat.

Kedvezmények

A jégpálya belépőjegy egységesen 1950 Ft, amiből az Énbudapestem applikációval 15% kedvezményt kaphatunk. 72 órás Budapest Carddal pedig egy alkalommal ingyen korcsolyázhatunk.

Nyitvatartás és bővebb információk a Budapesti Karácsonyi Vásár és Városháza Téli Élménypark online felületein találhatóak, érdemes böngészni a részletes programokért a weboldalt vagy a Facebook-oldalt, az Instagramon pedig képek és videók segítségvel kaphatunk betekintést a budapesti karácsonyi forgatagról.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Kultúra Szabadidő

Essentia Artis 2024

Március 1. és május 7. között látogathatjuk az Essentia Artist, a Magyar Művészeti Akadémia 2023-ban végzett művészeti ösztöndíjasainak kiállítását és programsorozatát. Az esemény keretében az építészet, a film- és fotóművészet, az irodalom, az ipar- és tervezőművészet, a képzőművészet, a népművészet, a színház, a zene és a művészetelmélet területén tevékenykedő alkotók mutatkoznak be.

Szabadidő

Turistajelzések-kisokos – Mi mit jelent az erdőben

Egy kirándulás alkalmával, főleg szűz terepen, nem kis bonyodalomtól és bolyongástól menthet meg minket, ha tisztában vagyunk minden, fára festett jelzés jelentésével.

Neked ajánlott

A