Egyedüli magyarként ért el helyezést a Michelin-csillagos budapesti étterem séfje a The Best Chef listáján!

A Michelin-csillagos SALT étterem séfje, Tóth Szilárd helyet kapott a világ 100 legjobb séfje között. Szilárd a SALT étteremvezetőjével, Boldizsár Mátéval utazott a díjátadóra Mexikóba, és tegnap óta hivatalosan is a világ élmezőnyébe tartozik. 

A The Best Chef Top 100-as lista

A The Best Chef szavazás kétlépcsős. A listára először minden évben 100 új séfet jelölnek gasztronómiai szakemberek, foodie-k, kritikusok, fotósok. Ezután az új jelöltek mellett az előző évben a top 100-as listán szereplőkre adhatják le a voksaikat a szavazók – így összesen 200 jelöltből áll össze végül az éves top 100-as lista. Azért is fontos eredmény ez, mert a szakma egyszerre nézi a séf kreativitását és a vele dolgozó csapat munkáját. A Best Chef Awards célja, hogy világszerte összekapcsolja a legjobb séfeket. Emiatt is tartják számon a világ legrangosabb gasztronómiai eseményei között, hiszen messze a legtöbb és legjobb séf érkezik a világ minden tájáról a több napig tartó szakmai programokra, melyek csúcspontjaként bemutatják a világ 100 legjobb séfjét. 

Gasztró

SALT Budapest

Skandináv hangulatú, mégis ízig-vérig magyar konyha, ami az alapanyagok tiszteletére, a fenntarthatóságra, és a szatmári gyerekkor ismerős ízeire épül - méghozzá Michelin-csillagos minőségben!

Címkék