A Marvel hivatalos brit Instagram-oldala a Loki című sorozat második évadának premierje alkalmából olyan tehetséges közép- és kelet európai grafikusokat és illusztrátorokat keresett „EMEA Artist poster series” programjába, akik kedvenc stílusukban megrajzolnák a sorozat plakátját és Lokit úgy, ahogy ők látják. Ebbe a kivételes körbe került bele Buzás Aliz, akinek a Disney+-on már elérhető Loki sorozat második évadához készített Art Deco stílusú alkotását az oldal tegnap meg is osztotta.

A Loki című sorozat második évadának premierje alkalmából közel tíz mozisplakátokat idéző grafika kerül fel folyamatosan a Marvel_uk hivatalos Instagram-oldalára, melyeket régiónk alkotói készítettek különböző stílusokban. Ezek közé került be Buzás Aliz illusztrációja is, amely az art deco jegyeit viseli magán.

„Az alkotási folyamat elején több stílusban gondolkodtam, de végül az art deco mellett döntöttem. Nemcsak azért, mert nagyon elegánsnak és vonzónak tartom, de könnyen is tudtam vele azonosulni. Inspirációként a korabeli plakátok hatottak rám, éppen ezért a poszter egyik fő alakja tulajdonképpen nem is Loki, hanem Percike, akinek narancsos színe nagy hatással volt a végső koncepcióra és nem utolsósorban a stílushoz is jól passzolt” – mesélte az illusztrátor.

„Nagyon örülök, hogy az én alkotásomat is beválogatták, és felkerült az oldalra a többi művész rajza közé. Büszke vagyok a munkámra, mert szerettem ezt a projektet és könnyen ment az alkotás folyamata is. A férjemnek és a barátaimnak is tetszett a rajzom és ez nagy elismerés, mert van közöttük hatalmas Loki-fan is”– tette hozzá.

View this post on Instagram

 

A Loki című sorozat eddigi két évadának minden epizódja elérhető már a Disney+ kínálatában.

Forrás: Disney+ 

Címkék