Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Egy magyar illusztrátor Loki-posztere is kikerült a Marvel brit Instagram-oldalára

A Marvel hivatalos brit Instagram-oldala a Loki című sorozat második évadának premierje alkalmából olyan tehetséges közép- és kelet európai grafikusokat és illusztrátorokat keresett „EMEA Artist poster series” programjába, akik kedvenc stílusukban megrajzolnák a sorozat plakátját és Lokit úgy, ahogy ők látják. Ebbe a kivételes körbe került bele Buzás Aliz, akinek a Disney+-on már elérhető Loki sorozat második évadához készített Art Deco stílusú alkotását az oldal tegnap meg is osztotta.

A Loki című sorozat második évadának premierje alkalmából közel tíz mozisplakátokat idéző grafika kerül fel folyamatosan a Marvel_uk hivatalos Instagram-oldalára, melyeket régiónk alkotói készítettek különböző stílusokban. Ezek közé került be Buzás Aliz illusztrációja is, amely az art deco jegyeit viseli magán.

„Az alkotási folyamat elején több stílusban gondolkodtam, de végül az art deco mellett döntöttem. Nemcsak azért, mert nagyon elegánsnak és vonzónak tartom, de könnyen is tudtam vele azonosulni. Inspirációként a korabeli plakátok hatottak rám, éppen ezért a poszter egyik fő alakja tulajdonképpen nem is Loki, hanem Percike, akinek narancsos színe nagy hatással volt a végső koncepcióra és nem utolsósorban a stílushoz is jól passzolt” – mesélte az illusztrátor.

„Nagyon örülök, hogy az én alkotásomat is beválogatták, és felkerült az oldalra a többi művész rajza közé. Büszke vagyok a munkámra, mert szerettem ezt a projektet és könnyen ment az alkotás folyamata is. A férjemnek és a barátaimnak is tetszett a rajzom és ez nagy elismerés, mert van közöttük hatalmas Loki-fan is”– tette hozzá.

View this post on Instagram

 

A Loki című sorozat eddigi két évadának minden epizódja elérhető már a Disney+ kínálatában.

Forrás: Disney+ 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő Kultúra

Múzeumok karácsonya 2023

A Magyar Természettudományi Múzeum, karöltve a Budapesti Történeti Múzeummal, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeummal, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal, a Magyar Nemzeti Múzeummal és az Országos Széchényi Könyvtárral megszervezi december 16-án a Múzeumok karácsonyát. Az intézmények különböző ünnepi hangulatú előadással és foglalkozással készülnek: megtudhatjuk például, hogyan zajlott a reformkorban az ünnep, kipróbálhatunk egy 100 éves szaloncukorpapír-rojtozót és lesz adventi barkácsműhely is kicsiknek-nagyoknak!

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Látnivalók és kultúra

Ezek voltak Budapest legnagyobb karácsonyi látványosságai az elmúlt 200 évben

?>

A karácsony az év egyik legkülönlegesebb időszaka, így volt ez már 200 évvel ezelőtt is.

A Mikulás után a Jégkirálynő is Budapestre érkezett

?>

A Cinema Mysticában, Budapest első digitális művészeti kiállítóhelyén 8 új installációval köszöntött be a tél.

Neked ajánlott

A