Október 19-én új tematikával nyílik meg újra a Lumina Park a Palatinus Strand területén, rá egy hónapra pedig egy új helyszínen, a Római fürdő parkjában egy karácsonyi témájú fényinstallációt is megnézhetünk.

A Lumina Park ősszel új tematikával tér vissza a Palatinus Strandra

Tavaly debütált, és a fővárosiak egyik kedvencévé vált a Palatinus Strand területére beköltözött és külföldről, egy vándorkiállítás keretében Budapestre érkezett fénykiállítás. Számtalan látogató járta be a Lumina Parkot, melynek fényei és érdekes elemei egy kis vidámságot hoztak a hosszú téli estékbe. A tematika különböző országok szimbólumaiból állt, idén októberben pedig egy új kiállítással készülnek. Budapest ugyanis idén ősszel ünnepli egyesülésének 150. évfordulóját, ekörül forog majd a kiállítás.

Budapest 150. évfordulójának tiszteletére az új tematika az időutazás lesz. Mi mást is mutathatna be, mint a főváros történetének egy-egy jellemző korszakát? Kezdve a római korral, megidézve Aquincumot a légiósokkal és a gladiátorokkal. A szervezők felelevenítik a 19. századot, az immár egyesült Budapest hangulatát, majd érkezik a földalatti, berobban a mozi, bepillantunk a megélénkülő fürdővilágba, és a grund sem marad ki. 

A fényparkban olyan neves történelmi alkotások és korszakalkotó események kelnek életre, mint a világhírű Aranycsapat, a fényben úszó Parlament vagy a nagy sikerű A Pál utcai fiúk, de megismerhetjük a Rubik-kocka megalkotásának történetét is. Megjelennek természetesen Budapest ikonikus jelképei is: a Lánchíd, az oroszlánok és az Országház. 

Folytatódik a város története az 50-es évekkel, aztán a rock- és a diszkókorszakkal, végül felvetítik a jövő Budapestjének vízióját. Az „időutazás” 1-1,5 órás sétával járható be a Palatinus fürdő strandterületén, az út nagyjából 1,5 km.

Lumina Park Palatinus 2023. október 19-től 2024. március 4-ig tart nyitva, mindennap sötétedéstől 21 óráig.

A Római fürdőn pedig megnyílik a Lumina Christmas Park

Az első budapesti fénypark sikerén felbuzdulva megnyit a Lumina Christmas Park is, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Római fürdő 7 hektáros parkjába. Mintegy 1 kilométeres sétával bejárható majd a mesés Christmas Village, ahol lesz karácsonyi posta, ajándékgyár és a manók műhelye, jégvilág és északi fények, rénszarvasösvény, karácsonyfaerdő, és a Mikulás is mindennap odalátogat.

Lumina Christmas Budapest 2023. november 15-től 2024. január 15-ig látogatható majd, sötétedéstől 21 óráig.

Részletek és jegyvásárlás ezen a linken.

Címkék