Idén 20. alkalommal rendezik meg a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált. November 22–29. között megújult logóval, a fókusztémához illeszkedő friss arculattal és a megszokottnál is gazdagabb programmal, több mint 80 filmmel érkezik a rangos filmfesztivál.

Aktuális világunk dokumentumfilmes lenyomata, a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál idén több mint 80 filmmel jelentkezik november 22. és 29. között. A fesztivál idei kulcskérdése: „Merre tartunk?” A fő helyszín Toldi mozi mellé idén a Corvin mozi is feliratkozik. A legújabb díjnyertes dokumentumfilmek mellett jó pár kísérleti munkát is elhoznak nekünk. Ilyen lesz a Vektor VR 2023 program, melynek részeként bemutatott alkotások még közelebb hozzák a választott témáikat azzal, hogy mélyebbre ásnak az érzékszervi észlelésben, a megértésben és az egymásra hatás módozataiban.

A Verzió a 20. születésnapja alkalmából vizuálisan is megújul. Az új logó modern, erőteljes szimbólum lett, ami egyszerre kameraállvány, csapó és a Verzió emblematikus V betűje, készítője a magyar betűtervező, Katyi Ádám. A új arculat utal egyfelől a Verzió gazdag kínálatára, másfelől a világban folyamatosan végbemenő változásra. Az idén bemutatásra kerülő filmek a lehetséges jövőről szólnak, a megőrzendő emberi értékekről, és azokról a dolgokról is, amiken változtatni szeretnénk. A friss arculatban egyszerre jelenik meg a múlt, a jelen és a jövő, és így teszi fel az idei filmeket összekapcsoló kérdést.

A 2023-as Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál részletes programját hamarosan közzéteszik a szervezők, ekkor érkeznek majd a jegyinformációk is. Addig is érdemes őket követni Facebookon vagy Instagramon.

Címkék