Szeptember 22-én országszerte megrendezik a Nyitott Piacok Napja – Piacok Éjszakája rendezvényt, amelyre számos budapesti vásárcsarnok is izgalmas programmal készül.

A Nyitott Piacok Napján nem csupán zöldségek, gyümölcsök, húsok és sajtok között lehet majd válogatni, de a piacok működésének kulisszái mögé is betekinthetünk, számos vásárcsarnokban pedig éjszakai programokkal is várnak minket.

Budapesten a Fővám téri, Rákóczi téri, a Bosnyák téri, a Fehérvári úti, a Tétényi úti, a Fény utcai és a Kórház utcai csarnokban piacozhatunk. A Központi Vásárcsarnokban éjszakai séta és fotózás is lesz, ahol különleges körülmények között lehet majd fényképezni Pecz Samu gyönyörű épületét.

A Rákóczi téri Vásárcsarnokban is lesz lehetőség éjszakai fotózásra, valamint a Friss Hús Budapest mutat be gasztronómiai témájú rövidfilmes válogatást, a Cannes-i Filmfesztivál rövidfilmes programjában bemutatkozó Szelestey Bianka új filmje, a Pragma mellett olyan klasszikusokat is vetítenek majd mint a Nagy Bandó András novellájából készült Szalontüdő. Az ingyenes vetítés 19 órakor kezdődik.

A Tétényi úti Üzletközpontban a Kelenföld Filmklub vetíti majd este 7-kor a Liza, a rókatündér című filmet, Ujj Mészáros Károly bemutatkozó rendezését. A Fővárosi Autópiacon 2007 és 2014 között nagy sikerrel üzemelt az autósmozi, ezt a hagyományt elevenítik fel a Nagykőrösi út 162-ben, amikor péntek este fél nyolckor levetítik az év sikerfilmjét, a Barbie-t. Ez a vetítés is ingyenes lesz.

Tovább információt a Nyitott Piacok Napjával kapcsolatban a Piaconline.hu-n, valamint az egyes vásárcsarnokok hivatalos Facebook-oldalain találtok.

Címkék