Keresés EN

látnivalók és kultúra

Maketteken nézhetjük meg, milyen lesz a megújuló Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium

Javában tartanak az Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium felújítási munkálatai, ehhez kapcsolódva a Kossuth téren két maketten tanulmányozhatják az érdeklődők, milyen lesz a két monumentális épület a rekonstrukció után.

Két fontos épületet újítanak fel a Kossuth téren: az Igazságügyi Palotát és az Agrárminisztériumot, a két épület makettjét pedig most bárki megnézheti Az Összetartozás Emlékhelye bejárata melletti konténerben. A dualizmus első nagy államigazgatási épületeként felépült Agrárminisztérium (akkori nevén Földművelésügyi Minisztérium) rekonstrukciója során visszakerülnek az 1910-es években eltávolított szobrok és épületdíszek, míg a Kossuth téri egykori Kúria homlokzatára a Justitia Regnorum Fundamentum felirat. 

Az 1:100 arányú maketteken az újjászülető belső terek szerkezetét, az Agrárminisztérium átjárható belső udvarát, a Stróbl Alajos-féle Justitia-szoborcsoportot és egyéb részleteket is fel lehet fedezni. Ahogy a Steindl Imre Program Facebook-oldalán olvasható, a két makettkonténer mindennap 8:00 és 18:00 óra között látogatható.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók és kultúra

Budapest Szubjektív – Németh Juci

?>

Interjúsorozatunkban Németh Juci énekesnőt kérdeztük a Budapesthez fűződő viszonyáról.

Szponzorált

A The New Yorker mintájára itt a The Budapester – 151 illusztráció mesél a fővárosról a Városháza udvarán

?>

151 illusztráció idézi fel a budapestiek városi élményeit a The New Yorker hetilap borítóinak nyomán, a grafikákat a Városháza parkban nézhetjük meg.

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Neked ajánlott

A