Augusztus 24. és 27. között kikapcsolódni ér! Méghozzá nem is akárhogyan: a Franciadrazsé keretében elmerülhettek a francia filmek művészi világában, a Pagony garázsvásárán könyveket gyűjtögethettek az őszre, de a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál ingyenes programjait sem érdemes kihagyni. Ha bírjátok a hőséget, ha nem, élvezzétek ki a kültéri eseményeket, egy biztos, hogy mi a Budapest Roller Discóra szavazunk!

Augusztus 24., csütörtök

Franciadrazsé – Francia filmek a Tabánban

Kacagtató vígjátékok, romantikus történetek, vidám gyerekfilmek és feszült thrillerek – augusztus 24. és 30. között a közelmúltban készült francia filmekből vetítenek színes válogatást a Tabán artmoziban. Többek között olyan filmeket láthatunk a csütörtöktől szerdáig tartó Franciadrazsé nevű eseménysorozaton, mint a Valaki hall engem, a Kis lecke a szerelemrőlA konyhafőnök, a Tánc az élet – és még sorolhatnánk.

További infók

Pagony garázsvásár!

Közel 500 könyv között böngészhetünk, 3070%-os kedvezménnyel, a Pagony augusztus 24. és 26. közötti garázsvásárán. Találhatunk itt sok elfeledett kincset, de olyan népszerű szerzők könyveit is, mint Berg Judit, Julia Donaldson vagy Dániel András.

További infók 

Mohácsi János: BUTAPEST

Augusztus 22-én
 új kiállítás nyílt az EASY Art Space-ben: Mohácsi János hozta el miniatűr alkotásait, amelyeken Budapest helyszínei, ismerős terek elevenednek meg, apró formátumban. A BUTAPEST című kiállítást érdemes csütörtökön megnézni, nyugodtabb környezetben.
 
További infók 

Augusztus 25., péntek

TE!Feszt 2023

nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 25. és 27. között kultúrával telik meg a Podmaniczky utca Ferdinánd hídhoz közeli szakasza. Terézváros önkormányzata egy 3 napos fesztivált szervez, ahol gyerekeknek és felnőtteknek is akad program, Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjétől kezdve Cseh Tamás-dalokon át a flamencotanulásig. Fellép még többek között a Honeybeast, az Átrium Staff Zenekar, de mesefeldolgozásokat, színházi produkciókat is láthatunk.

További infók

Állatkertek Éjszakája

A nyár utolsó péntek estéje hagyományosan az Állatkertek Éjszakájának időpontja. Az idei évben ez augusztus 25-re esik, amikor országszerte tizenhárom különböző állatkertben, vadasparkban, szafariparkban és más állatos bemutatóhelyen várják különleges esti programokkal a nagyközönséget.

További infók 

Nyárzáró Paloma-Party

Annyira jól sikerült a májusi újranyitó Paloma-esemény, hogy a szervezők arra gondoltak, ismét fokozzák a hangulatot a Paloma Artspace-ben: augusztus 25-én délután divat- és táncbemutatókkal, élő zenével, színtanácsadással, nyereményjátékokkal, sőt, egy kis delipiaccal is várnak.

14 szoba rezidens és vendégtervezőivel találkozhatunk ezen a napon, magyar manufaktúrákkal ismerkedhetünk, megnézhetjük a ház történetéről szóló kiállítást, készíthetünk hajgumit vagy textilállatkát, közben pedig kortyolhatunk kávét, hogy átengedjük magunkat a lazulós hangulatnak.

További infók 

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

Augusztus 25–27. között tartják a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivált, ahol több ingyenes programba is bekapcsolódhatunk. Ilyen például a Mörk vagy a Jazzformers Szabó Enikővel és Jónás Gabriellával közös koncertje vagy a látványos fényfestés a Fő téren.

További infók 

Augusztus 26., szombat

Historical Tales: Giolì & Assia

Az olasz Giorgia Lipari (giolì) zenész-producer és Assia Nania énekes-dalszerző-DJ több éve zenélnek együtt. Zenéik komplexitását klipjeik izgalmas helyszínválasztása fűszerezi, forgattak már a középkori Andromeda Színház romjai között, elhagyatott tengeri öblökben és aktív vulkánok kráterében. 

Giolì & Assia, napjaink egyik legizgalmasabb elektronikus zenei live duója augusztus 26-án szintén egy gyönyörű helyszínen zenél, az UNESCO Világörökség részét képező budai Vár káprázatos Oroszlános Udvarában készülnek majd egy felejthetetlen bulival. (x)

További infók 

De Markt nyárbúcsúztató night market

Bár úgy tűnhet, hogy napjainkban kikopott a bolhapiac műfaja a fővárosban, néhány helyen még szerveznek hasonló programokat, újjáélesztve a kedves hagyományt. Augusztus 26-án, szombaton Kőbányai Kortárs Kultúr Központban nézelődhetünk, vásárolhatunk, vagy akár el is adhatjuk régi kincseinket, miközben egy esti vásározással is búcsúzhatunk a nyártól, és felkészülhetünk az őszre.

További infók 

Pál utcai fiúk a Füvészkertben

A legtöbb látogató első kérdése, ha belép a Füvészkert kapuján, hogy hol van a tó, amelyben Nemecseket megfürdették.
 
Aaugusztus 26-án, szombaton többek között erre kaphatunk választ egy tematikus séta során, amelyen bemutatják a Molnár Ferenc regényéből ismert helyszíneket. Megismerhetjük, hogy hogy nézett ki a kert a regény írásának idején, és pontosan mi is maradt ezekből a területekből.  

További infók 

Budapest Roller Disco

A nyár utolsó hétvégéjén méltó búcsút vehetünk az évszaktól egy kültéri görkoris bulin. Augusztus 26-án, szombaton a MOMkult melletti Sirály sétányon csendülnek fel a szuper zenék, és korit is foglalhatunk.

További infók 

Augusztus 27., vasárnap

Sóletfesztivál

Sóletfesztivál hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja. Az idén augusztus 27-én megrendezésre kerülő tematikus gasztrofesztivál sok ezer adag sóletet vonultat fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt.

Az idei újdonságok egyike a vadiúj helyszín, az újlipótvárosi RaM-ArT Színház, melynek parkja ideális körülményeket biztosít egy felhőtlen családi nap eltöltésére, sztárokkal, finomságokkal, gyerekprogramokkal és kultúrával. A különböző sóletek nemzetek és sztárok ízlése szerint készülnek, hogy az ötféle egytálétel közül mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való babos finomságot.

 További infók

YogaWalks – Silence

Városi séta, köztéri jóga, lelassulás – ezekre számíthatunk augusztus 27-én és 29-én, a YogaWalks különleges eseményén. Együtt haladunk a Müpától az új Dürer Kertig, meg-megállva útközben: áramlunk a pózok között, együtt lélegzünk a felébredő vagy éppen elcsendesedő várossal, kapcsolódunk egymáshoz és önmagunkhoz, miközben a külvilág zajai között keressük a csendet. A kb. kétórás séta közös beszélgetéssel és piknikkel zárul.

További infók 

Makers’ Market

Augusztus 27-én
, vasárnap a kortárs dizájn élvonalát képviselő tervezők népesítik be a Fény utcai piacot, az idei nyár utolsó Makers’ Market-eseményén. Több mint hatvan alkotó érkezik, és a termékek mellett DJ-szettel és finomságokkal is készülnek a szervezők.

További infók 

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

Címkék