Keresés EN

Szabadidő

Új vizes játszótéren hűsölhetnek a gyerekek Budafok-Tétényben

Egy újabb vizes játszótérrel gazdagodott a főváros, ahol a vizező-sarazó gyerekeket napvitorlák és ivókút is védi a nyári melegtől.

Budafok-Tétényben a Rózsakert utca 21. szám alatt a ligetes zöldfelületen sarazós-vizezős játszóteret alakítottak ki, az árnyékot pedig napvitorlák adják. A területen találunk játékokat, homokozót, vízpart témájú képkirakót és a víz körforgását bemutató oktatótáblát is. A további kényelmet pad, párakapu, ivókút is biztosítja. A játszótér biztonságos megközelítésére új gyalogos út épült, valamint felújították és bővítették a már meglévő parkolót.

Fontos szempont volt, hogy a terület minél zöldebb legyen, ezért az elöregedett burkolt területet elbontották, a már meglévő zöldfelületeket meghagyták, és új növényeket is ültettek a játszótér körül.

A vizes játszótér ötlete a Részvételi Költségvetés egyik győztes projektjeként valósult meg, amit a lakosság a 2022-i évadban választott a győztesek közé.

Forrás: Budafok-Tétény

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Szabadidő

Séta az egykori óbudai téglagyárak területén

Az óbudai téglagyárak múltjától az emlékezés jelenéig című séta során végigjárjuk a bécsi úti téglagyárak területének egy részét, hallhatunk a téglagyárak történetéről, társadalmi kontextusukról és a második világháborúban betöltött szerepükről, valamint szó lesz a Porajmos emlékezetéről, annak kortárs módjairól és lehetőségeiről is.

Neked ajánlott

A