Az augusztus 20-i Szent István Nap csúcspontja a tűzijáték, amit a város egyik fele gyermeki örömmel vár, míg a másik menekül Budapestről. A helyükre azonban legalább annyian érkeznek vidékről és külföldről, és mindenki azért, hogy „az égi csodában” gyönyörködjön. Idén sem lesz ez másképp, és adunk is pár tippet, hogy honnan érdemes az égre festett fényorgiát végignéznünk.

Az idei tűzijáték nagyjából 40 000 db pirotechnikai effektből áll majd, amit több helyszínről fognak fellőni. 50 pirotechnikus irányításával telepítik a tűzijátékot 7 bárkára, 65 pontonra, valamint az Erzsébet hídra és a Szabadság hídra. Az idei látványosság a Margit hídtól a Petőfi hídig tart majd a Duna fölött, mintegy 4,5 km hosszban. Az élményt drónjáték fogja fokozni: összesen 800 drón vetít majd a Parlamentre, a Nemzeti Galériára és a Gellért-hegyre

Most pedig elmondjuk, honnan érdemes a minden bizonnyal páratlan látványt figyelemmel kísérni. 

Most pedig elmondjuk, honnan érdemes a minden bizonnyal páratlan látványt figyelemmel kísérni. 

A legtöbben nagy valószínűséggel a Margit hídon, a Lánchídon és a Petőfi hídon lesznek majd, de hasonlóan nagy tömeg várható a rakpartokon is. A Szent István Nap szervezői ezenkívül öt helyszínt ajánlanak a tűzijáték-figyelők figyelmébe. Ott van mindjárt a belvárosból gyorsan és könnyen megközelíthető Gül Baba türbéje, ahonnan mind a Dunára, mind a városra szinte lélegzetelállító panoráma nyílik. A Gellért-hegy is hasonlóan jó célpont lehet, azon belül is a Filozófusok kertje, ahol hangulatos élő zene is emeli az este és – hogy stílszerűek legyünk – a tűzijáték fényét. A pesti oldalról a szervezők a Bálna és a Petőfi híd közti parkos területet, a Nehru partot ajánlják. De mehetünk valamivel kijjebb is: kiváló helyszín lehet a svábhegyi Széchenyi-emlékmű és -kilátó vagy az onnan csak karnyújtásnyira található Sas-hegyi Látogatóközpont, amit ezen az estén kizárólag a fogyatékossággal élők és kísérőik látogathatnak, előzetes regisztrációt követően.

A budai hegyeknél maradva hasonlóan remek lesz a kilátás a János-hegyi Erzsébet-kilátóból és a hármashatár-hegyi gömbkilátóból is. De visszatérve a városba, a már említett Gül Baba türbéjétől nem messze találjuk a Mansfeld Péter parkot, ami szintén tökéletes nézőterünk lehet. De a szintén már említett Gellért-hegyen is van több kiváló tűzijáték-figyelő pont. Az északi oldal parkos részéről is remek a kilátás, ahogy a Citadella és környékéről is. További remek pontok: a Halászbástya, a budai Vár Pest felé néző oldala, valamint a Vár alatt a Várkert Bazár

Budapest lassan rooftopnagyhatalommá válik, és ezekről a helyekről szintén megnézhetjük a tűzijátékot. Ott van mindjárt a budai Várban, a Hess András téri Hilton tetején található White Raven Skybar & Lounge, ahol vacsora közben nézhetjük meg a tűzijátékot. A 360 Bar ünnepi bulijára egyenesen New Yorkból érkezik a DJ. A Király Pál utcai SOLID Budapest is ünnepel augusztus 20-án, mindenkit egy pezsgővel és exkluzív ételsorral várnak. Szintén remek kilátás nyílik a tűzijátékra a Váci utcai St. Andrea Wine & Skybarból. Aki pedig rábulizna a tűzijátéknézésre, annak az A38 Hajót ajánljuk, ahol a Lick The Click! csapata tart két helyszínes partit: az orrteraszon és a tetőteraszon. 

Címkék