Akár a tekintélyes méretű teraszon, akár a beltéri galérián, intimebb körülmények között vagy a többi vendéggel közös térben ünnepelnénk a születésnapunkat, ajándék tortával is meglepnek bennünket az óbudai Pastramiban, de ezen kívül még számos okunk van rá, hogy törzshelyünk legyen az óbudai bisztró.

Séf a Ritz-Carltonból

Mindenki kedvére válogathat a Ritz-Carlton konyhájából átcsábított séf, Nagy Bence különlegességeiből. A házilag füstölt Pastrami- és Reuben szendvicsek friss, kovászos kenyérben érkeznek, a házi bükkfa füstölésű húsok, például a marhaszegy és a sertéslapocka is igen népszerű, de az őszi tervek között szerepel, hogy a séf ajánlatában megjelenik majd a füstölt oldalas is. A Reuben szendvics szintén házilag füstölt pastramival, reuben szósszal, cheddar sajttal, savanyú káposztával és roppanós hasábburgonyával kerül a tányérra, hamburgerük vajas bucijában pedig angusmarhát, cheddart, bacont, remulad szószt és friss salátát és paradicsomot találunk.

Bence maximálisan odafigyel a minőségre, emellett kreatív, hiszen folyamatosan keresi az új ízeket és a különleges tálalási formákat.

Bence maximálisan odafigyel a minőségre, emellett kreatív, hiszen folyamatosan keresi az új ízeket és a különleges tálalási formákat.

Szenvedélyesen dolgozik a hagyományos ételek újragondolásán, ajánlata pedig hetente változik, mert szezonális alapanyagokat használ. A rántott nyúlmáj, a magyaros marhabélszíntatár, a serpenyőben sült aranydurbincs, a bőrén sült lazac, a zöldbabos rizottó kalamárival jól megférnek egymás mellett az étlapon, de a hagyományosabb ízek kedvelői is megtalálhatják kedvencüket, hiszen tojásos lecsót, borjú bécsit, nyári tökfőzeléket sült kolbásszal is választhatunk. Három desszertet kínálnak a vaníliás créme brulée-től a Rákóczi túróson át a somlói galuskáig, illetve mindig van egy aktuális séf ajánlatuk is.

Üzleti ebédektől a lucullusi vacsorákig

Óbuda szívében, a római kori Amfiteatrummal szemben 2009-ben megnyílt, loft stílusú étteremben minden korosztály jól érezheti magát. Ha csak egy gyors üzleti vagy munkahelyi ebédre, illetve egy kellemes családi vacsorára térnénk be, esetleg a hosszúra nyúló, kényelmes lakomák hívei vagyunk, itt megtaláljuk majd a számításunkat. A fiatalok imádják a Pastrami modern, bisztró jellegét, a családok pedig többek között az emeleten található szuper játszósarok és a gyerekmenü miatt szeretnek ide járni. A négylábú vendégeket is szívesen fogadják, hiszen az étterem kutyabarát.

Széles borkínálat, remek árak

Akár Duna felől érkezünk, akár a Bécsi vagy a Pacsirtamező útról, az étterem környékén kényelmesen parkolhatunk. Mégis érdemesebb busszal (9-es, 109-es), HÉV-vel vagy villamossal (17-es, 19-es vagy 41-es) idejönni, mert így az ínyencségek mellett a kiváló borokat is tesztelhetjük. A hely egyik különlegessége, hogy bolti áron érhetőek el az otthoni fogyasztásra vásárolt borok, így kedvencünket haza is vihetjük vagy megajándékozhatunk vele másokat.

„Koktélparadicsom” 17-től 19-ig

A Pastramiban 14 féle ital kérhetünk – az Aperol Spritztől a Cuba Librén át a Zwack&Sodáig – 17 és 19 óra között, mindössze 1500 Ft-ért.

A Pastramiban 14 féle ital kérhetünk – az Aperol Spritztől a Cuba Librén át a Zwack&Sodáig – 17 és 19 óra között, mindössze 1500 Ft-ért.

Nyáron érdemes kipróbálni a frissítő Pastrami Gingert, amelybe cointreau, gyömbér, narancs és citrom kerül vagy a vodka-frizzante alapú, bodzaszörpös, citromos koktéljukat is.

Szülinapozz a Pastramiban és megajándékoznak egy tortával!

Az már tényleg csak hab a tortán, ha náluk tartjuk a szülinapunkat és nyolcvanezer forint felett fogyasztunk (szervizdíjjal együtt), akkor megajándékoznak bennünket egy helyben készített, nyolcszeletes tortával. Többféle helyszínt is tudnak biztosítani számunkra, ahol akár egy nagyobb társasággal is kényelmesen elférünk vagy éppen kisebb csapattal elvonulhatunk. A szülinapi bulit egy héttel korábban kell jelezni. További részletekről elérhetőségeiken tudtok érdeklődni.

Vigyázat, függőséget okoz!

A kérdés, hogy az étterem tesztelése után lehet-e megálljt parancsolni magunknak, hiszen a törzsvendégek szerint a Pastrami könnyen függőséget okozhat. Minden esetre érdemes egy próbát tenni, és betérni hozzájuk, hiszen vendégcentrikus, gyors kiszolgálással, kiváló ételekkel és italokkal várják a vendégeket.

Címkék

Elérhetőségek

Pastrami Étterem 1036 Budapest, Lajos utca 93-99. Facebook-oldal Weboldal