A nyár utolsó hónapja is kezdetét vette, amiből igyekszünk a legtöbbet kihozni, sok-sok programmal megtölteni, hogy minél több élményt gyűjtsünk. Augusztus 3. és 9. között erre bőven lesz lehetőség! Végre véget ért a Lánchíd felújítása, amit a Lánchíd-pikniken ünnepelhettek meg, koncertekkel, evéssel-ivással, sötétedés után pedig megcsodálhatjátok a híd díszvilágítását. Ezenkívül több tematikus fesztiválra, koncertre és kóstolóra is ellátogathattok.

Augusztus 3., csütörtök

YBL pop: kristoaf & ajsa luna

Az YBL pop célja, hogy izgalmas, a nagyközönség számára ritkán hallható könnyűzenei produkciókat hozzon a Várkert falai közé. Augusztus 3-án két fiatal tehetség mutatkozik be, kristoaf és ajsa luna.

Mélysötét elektronika, magával ragadó szövegvilág és baljós, ugyanakkor mesebeli hangzás jellemzi leginkább a Z generációs Hamupipőkeként aposztrofált ajsa lunátKristoaf pedig énekes-dalszerzőként indult, majd elektronikus indie stílusban dolgozta fel a fiatalok nosztalgiaflessét, napjainkban az egyik legizgalmasabb feltörekvő előadóként tartják számon.  

További infók 

Rumkóstoló a Gólyában

Augusztus 3-án, csütörtökön este a Gólya pultos munkatársai egy nyolctételes kóstolósorral és rumos bevezető előadással készülnek, de számíthatunk egy-két rumhangsúlyos koktélra is ezen a napon. Ismerkedhetünk érlelt és érleletlen rumokkal, bejárva a legtöbb jelentős rumtermelő vidéket, kicsit elidőzve Kubánál. Szó lesz a rumok történetéről, és összehasonlíthatjuk a francia, a spanyol és az angol stílusokat. Érdekességeket tudhatunk meg az ízesített rumokról, a rumalapú likőrökről és a rum koktélkultúrában elfoglalt helyéről.

További infók

Augusztus 4., péntek

I. Gitárfesztivál a Füvészkertben

A Füvészkert kétnapos gitárfesztiválnak ad otthont augusztus 4-én és 5-én. Az eseményen a szóló akusztikus gitár nemzetközi és hazai jeles művészei lépnek majd színpadra, mindkét este három-három előadó. Pénteken Marc Perin (IT), Légrády Péter és Tom Lumen érkezik, szombaton pedig Stano Pocaji (SK), Papp Sándor és a Crossing Strings (AT) fog fellépni.

További infók 

Dé:Nash

Sallai Dénes Bálint, művésznevén Dé:Nash, magyar énekes, rapper, zeneszerző, dalszövegíró, aki augusztus 4-én, pénteken az új helyre költözött Kertemben koncertezik.   

További infók 

Lánchíd-piknik – Tiéd a híd!

Véget ért a felújítás, így augusztus 4-én visszakapjuk a Budapest 150. születésnapjára felújított Lánchidat. Ünnepeljük meg ezt együtt a Lánchíd-pikniken, koncertekkel, evéssel-ivással és sötétedés után a híd díszvilágításával. A pesti oldalon gyereksátor vár, benne egy különleges Lánchíd legóépítménnyel, a felnőttek pedig vezetett sétákon ismerhetik meg a felújítás érdekességeit, és a hídmester irodájába is bekukkanthatnak. A szervezők utcazenélésre várják zenészek, zenekarok jelentkezését, akik szívesen fellépnének a felújított Lánchídon.

További infók 

Augusztus 5., szombat

Lángosozás és kürtőskalácssütés a Czakó Piaczon

Házi lángos tejföllel és sajttal, illatozó kürtőskalács – augusztus 5-én balatoni hangulatot varázsol a Czakó Piaczra Noémi és Erzsi, akik a finomságokat sütik, és persze a magyar kistermelők. Ott lesz a Panelpék friss, vadkovászos pékáruval, a Tagyon Birtok Balaton-felvidéki borokkal, de vásárolhatunk Mona Házi Finomságaiból, Zsóka réteseiből és megannyi hazai termékből.  

További infók

Hiperkarma 23. születésnapi koncert

2000. augusztus 5-i bemutatkozó Sziget-fellépése óta eltelt huszonhárom évben rengeteg dolog történt a Hiperkarma háza táján: a Bérczesi Róbert gitáros-énekes-dalszerző által alapított és vezetett zenekar az elmúlt bő két évtized során a legmagasabb csúcsoktól a legmélyebb bugyrokig gyakorlatilag minden létező és képzeletbeli helyet megjárt, amerre egy igazságkereső rockzenekar csak megfordulhat. Augusztus 5-én ezt ünneplik meg a Kobuci Kertben, egy születésnapi koncerttel, amelyen egy dalpremier is bemutatkozikÚgy hallgatnálak címmel.  

További infók 

DunaCsúszás

Idén is lecsúszhatunk augusztus 5-én a Dunán, Nagymaros és Verőce települések között. Érkezhetünk gumibelsővel, matraccal, amivel kényelmesen megtehető a táv, de SUP-on is evezhetünk.

Szórakozás közben érdemes a tájat is figyelni, a Dunakanyar rengeteg látnivalót kínál: többek között megleshetjük a vízből a Salamon-tornyot, a visegrádi fellegvárat, a Szentendrei-sziget csúcsát, egy kavics- és homokszigetet, illetve az Ybl Miklós-támfalat.  

További infók 

Csille Fesztivál

Csille Fesztivál a hazai melankolikus zenei előadóknak, dalköltőknek és az erre fogékony közönségnek szándékozik az erdő közepén egy találkozási teret biztosítani. A fesztivál idén debütál, s a szervezők azt remélik, hogy a Pilis hegyeinek ereje találkozik a dalok gyengédségével. A fellépők a Lázár tesók, Balla-Cz.K. (Platon Karataev duó) és a Kollár Klemencz Kamarazenekar lesznek.  

További infók 

Csillagvágta – Palya Bea-koncert a Városmajorban

Palya Beát a különböző ősi népek zenéi inspirálják, mégis leginkább saját szerzeményeit énekli, önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Az énekesnő a magyar zenei színtér egyik nélkülözhetetlen és jellegzetes alakja, Prima Díjas és kétszeres Artisjus-díjas előadóművész, dalszerző, előadó és tréner. Augusztus 5-én, az Életöröm és a LéleKzet című koncertek után visszatér a Városmajori Szabadtéri Színpadra, és azt ígéri, Csillagvágta című műsorában zenésztársaival régi és új dalokat is elővesz a repertoárból. Számít arra, hogy a közös éneklés és a zene segítségével közönségét ki tudja szakítani a hétköznapokból. (x)

További infók 

Augusztus 6., vasárnap

Vegán zenészek és grillezés a Rakparton

Vasárnap a gasztronómia és a zene találkozik egy közös grillezésen és beszélgetésen, amikor vegán zenészek mesélnek arról, hogy miért lettek vegánok. A pesti alsó rakparton találkozhatunk Balla Gergővel (Platon Karataev), Jakab Zolival (Bridge To Solace), Puskás Petivel (The Biebers) és Simon Bálinttal (Ivan & The Parazol), a moderátor pedig Nyitray Dani lesz. A sütnivalót és az evőeszközt mindenki magának viszi, de kóstolni és osztozkodni ér!  

További infók 

Nagy nyári sétanap

Augusztus 6-án rendezi meg a Korzózz Velünk a Nagy nyári sétanapot, amikor egész nap egymást követik az egyórás séták, ráadásul kedvező áron. Ez már csak azért is jó lehetőség, mert most végre az is részt vehet egy városi sétán, akinek esetleg nem volt 2-3 szabad órája, vagy aki még nem volt biztos abban, hogy tetszik-e neki a műfaj.

Ezen a napon lehetőség lesz megismerni a régi korok ismerkedési szokásait és bejárni a Duna-korzót, de többek között be lehet majd jutni a pompás Festetics-palotába, a Kazinczy utcai zsinagógába, egy 220 éves pesti házba és az Akadémia utca palotáiba is. További részleteket a Korzózz Velünk oldalán találtok.

További infók 

Jankovics Marcell: Az ember tragédiája

Az ember tragédiája forgatókönyve 1983-ban született. A gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után csupán nemrégiben ért véget. A film érdekessége, hogy Jankovics mind a 15 színt más-más stílusban készítette el. Az egyes színekből már kaphattunk ízelítőt az elmúlt évek során a különböző fesztiválokon és a televízióban, ez azonban a teljes, közel 160 perces mű, amit vasárnap este láthatunk a Bem moziban.

További infók 

Augusztus 7., hétfő

Cziffra Fesztivál

Szentendrei Teátrummal közösen augusztus elején változatos programokkal vár a Cziffra Fesztivál Szentendrén. A Budapest Ragtime Band egyedi programmal készül a koncertre, Bősze Ádám és László Ferenc szórakoztató zenetörténeti előadásra invitál, és megtekinthetjük az idén tavasszal bemutatott, Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilmet a legendás zongoraművész életéről.

További infók 

Augusztus 8., kedd

Cigány Dal Napja

Idén második alkalommal, augusztus 8-án – a legendás északmacedón énekes, Esma Redžepova születésnapján – rendezik meg a Cigány Dal Napját, mely a sokszínűséget ünnepli cigány és nem cigány művészek részvételével. Budapesten a Kobuci Kertben koncertezik az Uljana Quartet, a Romengo, a Fanfara Complexa és a Cimbaliband.

További infók 

Augusztus 9., szerda

Állatkerti Fesztivál

Fesztiválhangulat fog uralkodni a Fővárosi Állat- és Növénykertben augusztus 9. és 13. között, a második alkalommal megrendezett Állatkerti Fesztiválon. Napközben családi programokkal, délutánonként koncertekkel, majd az este folyamán izgalmas előadásokkal várnak a szervezők a Főkaputéri nagyszínpadon.  

További infók 

II. French Food Festival

Augusztus 9. és 11. között újra beköltözik a Kazinczy utcába a francia elegancia és a kifinomult ízek. Bor, pezsgő és isteni falatok lesznek terítéken az UNESCO szellemi kulturális örökségének számító konyha választékából, és a francia jóléthez tartozó élő zene sem marad el, ami elrepít a Szajna partjára.  

További infók 

Ha további programokat böngésznétek, ide kattintsatok!

Címkék