Július 15-én, szombaton immár 28. alkalommal bulizik a Budapest Pride támogató, nyitott és szolidáris közössége. A városi menet mellett viszont számos olyan étterem, kávézó, bár van, amely a legnagyobb örömmel várja aznap is a csatlakozókat, barátaikat, szeretteiket. A Budapest Pride úgy fogalmazott: ezek mind biztonságos helyek, ahol egymás véleményét és különbségeit tiszteletben tartják. Lássuk, merre érdemes megpihenni, lazítani a szombati ünnepség előtt/alatt/után.

A VII. kerület bohém kedvence, a Kőleves Vendéglő például szuper helyszíne lehet az ebédnek: magyaros-nemzetközi konyhát visznek, mediterrán hatásokkal ötvözve. Elég csak a Kazinczy utca felé venni az irányt. Mindig megbízható és szerencsére nagyon befogadó közegről van szó. Vegetáriánus étterem, kávézó és bár is egyben a Macska, jóféle házias és húsmentes ételekkel, széles sörszortimenttel, odalent klasszikusan asztalokkal, a párnákkal, babzsákokkal borított galérián pedig zokniban közlekedhetünk. Az Andrássy út egyik kedves helye a MagNet Közösségi Ház, melynek belső udvarában dús pálmák és egyéb nagyra nőtt levéldísznövények között beszélgethetünk, ebédelhetünk. Idén az Andrássy út kimarad az útvonalból, a MagNet kapcsán mégis belekerülhet. 

2010-ben kezdődött a Bartók Béla úti Édes Érzés története, akkor még egy pici csokibolttal. Mára közösségi térré lettek, remek sörökkel, spiritekkel, mindig jó fej társasággal. A Habcsók Café a Kolosy tér szomszédságában egy picuri, de annál szeretettelibb hely, ami most is tárt karokkal vár mindenkit, nemi identitástól, bőrszíntől, etnikumtól, vallási hovatartozástól függetlenül.

Az Auróránál befogadóbb közösség kevés van, természetes, hogy ők is biztonságos térként várják a Budapest Pride rendezvény résztvevőit. Ugyanez igaz a Gólyára is, ugyanúgy a VIII. kerületben maradva. Józsefvárosban a Lumen is ezt a büszke csapatot erősíti, nemcsak most, hanem az év 365 napján. 

Az V. kerület egyik kedvenc LMBTQ+-barát helye a Bem rakparti Why Not Café & Bar, náluk biztosan nagy lesz a pezsgés és a tömeg, mivel egész évben népszerűek, a Budapest Pride napja pedig megint jó apropó, hogy betérjünk hozzájuk, vagy a kinti asztaloknál koccintsunk. A környéken maradva a Három Holló Kávéház is szeretettel fogadja az ünneplőket, ahogy a rendkívül színvonalas koktéljairól híres Good Spiritben is készülnek majd az italok  persze a szivárványszín retró koktélok már nem divatosak, de biztos tudnak keverni valami erre reagáló italt. 

Ha a szűken vett bulinegyedet nézzük, akkor máris egymás hegyén-hátán találjuk a csatlakozó kiskocsmákat, bárokat. A Madách tér Központja és a Hivatal is örül, ha szombaton (is) szivárványos zászlókkal érkező vendégekkel telik meg, és a Dob utcai Kisüzem ablakaiban is fröccsözhetünk majd. A Massolit régi kedvencünk: az idegen nyelvű könyvesboltba oltott kiskávézó nemcsak darálni való könyvekkel áll ki az LMBTQ+-emberek jogaiért, hanem biztonságos és befogadó közeget is nyújt mindenkinek. Természetes, hogy a Szimpla Kert is büszkén ünnepel szombaton.

A VI. kerületből három kedves, központi hely is felkerült a Budapest Pride-ot támogatók listájára: az egyik az A Drop Coffee & Bar a Dessewffy utcában, a másik a Nagymező utcai Kimberly, ugyanott pedig a Hoff House is velük tart. 

Címkék