Keresés EN

budapest

Már nemcsak itthon, de nemzetközileg is sikertörténet a MOL Bubi

Nemcsak Európa legjobbjai közé sorolták a magyar közbringa-szolgáltatást, de külföldi szakemberek azt is tanulmányozzák, mitől működik, mi a siker titka.

Még június közepén történt, hogy közösségi közlekedési szakemberek érkeztek Belgiumból Budapestre abból a célból, hogy a MOL Bubi szolgáltatás működését tanulmányozzák. A delegáció célja ezzel az volt, hogy a brüsszeli közbringa-szolgáltatás fejlesztéséhez szerezzenek tapasztalatokat, hasznos információkat. A szakemberek 85 nagyváros közösségi kerékpár-szolgáltatását vizsgálták meg, majd ezek közül kiválasztottak hatot (Madrid, Párizs, Marseille, Antwerpen és Gent mellett a magyar fővárost), amiket példaértékűnek gondoltak, ezek egyike volt a mi MOL Bubink. Budapest azért jutott szerephez, mert a város domborzati viszonyai nagyon hasonlóak Brüsszeléhez. Az együttműködés oda-vissza működik, a BKK számára is rendkívül hasznos, ugyanis a hazai szakemberek hozzájuthatnak a francia és a holland közbringa-szolgáltatások elemzéseihez, az ott szerzett új ismeretek pedig a MOL Bubi fejlesztésében segíthetnek majd.

Ami leginkább meggyőzte a belga szakembereket a MOL Bubi kapcsán, az az integrált szemlélet volt. Eszerint a BKK, Budapest közlekedésszervező cége úgy tekint a közösségi kerékpár-szolgáltatásra, mint a közösségi közlekedés fontos kiegészítőjére. Ezért a BudapestGO applikációban láthatók a MOL Bubi gyűjtőállomásai, az elérhető kerékpárok, sőt bringás útvonalat is lehet tervezni, amit egyébként kombinálhatunk is a közösségi közlekedés egyéb lehetőségeivel. Az integrált szemlélet mellett a tudatos márkaépítésnek is köszönhető, hogy a MOL Bubi népszerűsége nemcsak töretlen, hanem az elmúlt évben minden évszakban újabb és újabb rekordokat döntött meg. Például a téli hónapokban a havi és az átlagos napi használat az előző téli időszakhoz képest 60-70 százalékkal emelkedett.

A MOL Bubi kimondottan jó számokat produkál: az elmúlt két évben, vagyis az újraindulás óta összesen 5 millió utazást valósítottak meg a szolgáltatás kerékpárjaival. Így a növekedés sem állt meg: a VI., a VIII., a III. és a XIV. kerületben, valamint a Városligetben újabb helyszíneken lehet kerékpárokhoz jutni. A MOL Bubi flottája két év alatt közel a duplájára nőtt, tavaly összesen 500 új kerékpár állt forgalomba, idén pedig eddig 400 darabos volt a bővülés. A budapesti közösségi kerékpáros közlekedés történetében még sosem volt akkora a flotta, mint most: összesen 2460 bicikli áll rendelkezésre.

Forrás: BKK 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

?>

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

A Budapest150 bemutatja: Budapest hősei

?>

A főváros egyesítésének 150. évfordulóján a Budapest Hősei projekt keretében olyan szakembereket ismerhetünk meg, akiknek hálásak lehetünk minden nap.

Budapest

Emlékek arról a bizonyos 1987-es budapesti hideg télről

?>

A nagy 1987-es tél a mai napig különös nosztalgiát ébreszt azokban, akik átélték.

A II. kerületre hagyta lakóházát, egy kikötéssel

?>

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán adott hírt két bölcsődefejlesztésről, melyek egyike különösen kedves történet.

Neked ajánlott

A