Keresés EN

Ez is érdekelheti

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt és után gyógyítottak benne, de kutatták itt a tífusz ellenszerét is, volt bunker, raktár és színház, 16 éve pedig múzeum.

Látnivalók és kultúra Hírek

Egy belvárosi reggelizőben járt Mads Mikkelsen

A dán színész a Dust Bunny című horrorfilm forgatása miatt tartózkodik Budapesten, a minap az egyik belvárosi reggelizőbe is betért, ahol készített néhány közös fotót a személyzettel.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Budapesten készül majd a Bryan Fuller (Hannibal, Halottnak a csók) által írt és rendezett Dust Bunny című horrorfilm, melynek egyik főszerepét Mads Mikkelsen játssza, azóta pedig már el is kezdődött a forgatás.

Szabadidejében nem csupán Bryan Fuller járja szívesen a várost az Instagram-profilja szerint, de Mads Mikkelsennel is találkozhatnak a szerencsések, nemrég ugyanis a Dorottya utcai Edison & Jupiterben járt, amit egyébként mi is nagyon kedvelünk. Bár sajnos a fotók már sem a színész hivatalos felületein, sem a reggeliző oldalán nem érhetők el, a szemfüles rajongóknak köszönhetően még meg lehet nézni őket a különböző social media felületeken. Alább ezekből szemezgettünk.

A Dust Bunny lesz egyébként Fuller első mozifilmje, melyben Mikkelsen mellett Sigourney Weaver is fontos szerepet játszik majd, így érdemes nyitott szemmel járni Budapest utcáit, mert egy másik legendás színésszel is összefuthatunk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Gazdátlan tényrakások – Petri-tér

Petri György író, költő és esszéista pályafutása során kritikusan figyelte meg a társadalmat, és írásain keresztül próbálta megérteni annak változásait. Petritől mindig is távol állt az intézményesülés. A szabályokat, a kötelezettségeket megkérdőjelezte, és inkább a sajátos meglátásait követte. A PIM kurátorai úgy gondolták, hogy Petri életművét és az általa képviselt „kívülálló életérzést” nem tehetik az intézmény falai közé egy hagyományos kiállítótérbe, ezért a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben, ma raktárban tekinthető meg a kiállítás.

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Kultúra

Világjáró előadássorozat: India

India varázslatos világába nyerhetünk betekintést a Világjáró előadássorozat első alkalmán, március 6-án, a Márai Sándor Művelődési Házban. A szinte kontinens méretű országot, a maga ezerszínű kultúrájával Elter Károly előadásában ismerhetjük meg alaposabban.

Neked ajánlott

A