Egy igazán ütős párosítással kezdhetik a nyarat, akik július 2-án ellátogatnak a Törley Manufaktúrába, ahol nemcsak bemutatkozik a Hungaria limitált szériájú pezsgője, hanem az ott megjelenő séfek kifejezetten a buborékos italokhoz készítenek majd különleges reggeliket. Ráadásul minden titkot elleshetünk a látványfőzések alkalmával, illetve a múzeumban és a pincében is barangolhatunk.

Mi is az a Buborék Brunch?

A Buborék Brunch története még 2021-ben kezdődött, amikor Zsolti és Zoli, a két főszervező megálmodták és megvalósították az első rendezvényt, amelyet azóta egyre több látogatót vonz. Szám szerint ez lesz a 6. ilyen esemény, ahol a különleges hangulatú Pezsgőmanufaktúra udvarán kortyolhatjuk a hideg pezsgőket, kóstolhatjuk az egyedi ételkreációkat, miközben babzsákokon heverve, a napernyős padoknál ülve vagy éppen autentikus módon, szőlőtőkék szomszédságában élvezzük a nyár ízeit és illatait, a hangulatról pedig egy DJ is gondoskodik majd.

Egy különleges nap, különleges pezsgők társaságában

Aki a dolgok mélyére is szeretne látni, nekik a Hungaria limitált szériáján keresztül bemutatják a különleges palackos érlelési technológia szépségeit, szokatlan, kevésbé ismert fajtákkal kísérletezve, úgyhogy biztos, hogy egyszerre stílusos és vagány tételek kerülnek majd a poharakba. Ráadásul az idei év azért is különleges, mert a 16. limitált kiadású Hungaria, a Zöld Veltelíni-Zenit Brut mindjárt két karakteres szőlő házasításából született meg. A Buborék Bárban emellett Törley, François, Hungaria, Mionetto és Champagne Laurent-Perrier is vár ránk és a Törley Ice-t is érdemes lesz megkóstolni, ha valami igazán hűsítőre vágynánk.

A reggeli a szemünk előtt készül

Ha pedig szívesen ellesnénk egy különleges reggeli elkészítésének titkait, a színpadon található látványkonyhában ezt is megtehetjük, hiszen minden a szemünk előtt zajlik majd. Olyan meghatározó szereplők érkeznek ezen a vasárnapon Budafokra, mint a KicsiZso Reggeliző, a Cinnamon Buda, a Mitzi és a miskolci A Leves csapata. A jófajta feketéről pedig a Goosebumps Kávé gondoskodik majd, akik nem ismernek kompromisszumot, ha minőségről van szó, hiszen specialty kávéikat maguk pörkölik.

Pároknak és kisebb baráti társaságoknak

A nagy érdeklődésre való tekintettel újra lesz Buborék Brunch Separé is, vagyis két és négy fős asztalokat lehet foglalni, amelyhez 1-1 üveg pezsgő is jár. A kisebb asztalhoz egy Francois nyerspezsgő, a nagyobb asztalhoz Magnum Hungáriát adnak ajándékba.

A múzeumot és a pincét is megnézhetjük

Természetesen a brunch keretében be lehet majd járni a több mint 140 éves Manufaktúra izgalmas tereit, a múzeumtól a pincéig, hogy egy kis séta után folytathassuk a buborékos italok és a hozzájuk passzoló reggelik élvezetét a napfényes udvaron egészen 15 óráig.

Fontos tudni, hogy ha autóval érkezünk, alkoholmentes pezsgőt is találunk a kínálatban, de ha elcsábulnánk, akkor fenntartott sofőrszolgálat is készen áll arra, hogy hazajussunk a pezsgőzés után.
 

Parkolni csak az utcán lehet, és a parkolóhelyek csak korlátozottan állnak rendelkezésre. A négylábú kedvenceket a Pezsgőmanufaktúra területére nem lehet bevinni. A belépők száma korlátozott, így érdemes minél előbb megvásárolni a jegyeket itt.

Címkék

Elérhetőségek

Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont 1221 Budapest, Anna utca 7. Facebook-oldal Weboldal