Szeretjük azokat a helyeket, ahol lehetőségünk van kiszakadni a városi rohanásból, és megpihenhetünk egy picit. A Hársfa utcai Planet Fossil pont ilyen, ahol különböző workshopokon hagyhatjuk magunk mögött a pörgős hétköznapokat. Megnéztük a VII. kerület új közösségi kreatív helyét, ahol az elcsendesedés és a lelassulás nevében kerámiázni és jógázni is lehet.

Szerencsére egyre több olyan hely van a városban, ahol kikapcsolódhatunk és magunkra koncentrálhatunk, ráadásul mindezt úgy, hogy közben még alkothatunk is. A VII. kerületben nemrég megnyílt Planet Fossil egy egészen meglepő kreatív tér, mert itt nemcsak alkotói workshopok vannak, de még a jógaoktatás is teret kap, olykor pedig showroommá vagy fodrászstúdióvá avanzsál a tér. 

Egészen meglepődtünk, amikor átléptünk a küszöbön, mert annak ellenére, hogy ez egy félszuterén, nem volt sötét, ráadásul a belváros zajait sem hallottuk, úgyhogy itt tényleg minden adott a kikapcsolódáshoz. Egy olyan tér fogadott bennünket, ahol egy kicsit minden is van: égetőkemence és korong a kerámiázóknak, egy hatalmas tükör, ahol jóga közben nézhetik magukat a résztvevők vagy épp a fodrászszékben ülők, meg persze jó pár vintage bútor, ami egészen illik a kicsit chill, kicsit spirituális hangulathoz. A mi kedvencünk a szekrénynek álcázott hűtő volt, meg a gyerekkorunkat visszahozó Búvár Zsebkönyvek ismeretterjesztő sorozat. 

Ajtai-Vas Fanni, a Planet Fossil megálmodója elmondta, hogy a stúdióban amellett, hogy alkothatunk, lehetőség van bérégetésre, tanfolyamokra, ügyfelekkel való találkozásra vagy akár testmozgásra is, de időnként kiállítótérként is funkcionál. Az ő szavaival élve a 

Planet Fossil egy kicsit olyan, mint a Harry Potterben a szükség szobája. Ha a kreatív énedet szeretnéd kibontakoztatni, de nincs meg hozzá a helyszíned, akkor ide el tudsz jönni, és igénybe veheted. 

Planet Fossil egy kicsit olyan, mint a Harry Potterben a szükség szobája. Ha a kreatív énedet szeretnéd kibontakoztatni, de nincs meg hozzá a helyszíned, akkor ide el tudsz jönni, és igénybe veheted. 

Annak ellenére, hogy csak nemrég indult a hely, volt már itt gyógynövényszakkör, ékszertervezők showroomja, pop-up ruhavásár, kerámia- és jógaóra is, de a tervek között még tufting gun workshop is szerepel. A boltíves tér miatt mi végig úgy éreztük magunkat, mintha egy burokban vagy egy másik univerzumban lennénk, de a rengeteg kagyló és a kagylómotívumok még egy óceán melletti kis kunyhó varázsát is behozták a képzeletünkbe. 

Fanni kagyló-, fosszília- és óceánszeretete az egész hely hangulatát meghatározza, 

Fanni kagyló-, fosszília- és óceánszeretete az egész hely hangulatát meghatározza, 

ahogy az anyagokkal való kísérletezőkedve is. Az évmilliók emlékét őrző fosszília pedig nemcsak a névben van meg, hanem az alkotásban is: Fanni célja ugyanis, hogy itt olyan tárgyakat hozzunk létre, amik hosszú évekig velünk maradnak. Mi mindenképpen ajánljuk ezt a helyet, ha kicsit kiszakadnátok az állandó rohanásból és a mindennapokból, és szívesen alkotnátok egy kicsit, a június 22-től induló nyári kerámiaworkshopokon ki is próbálhatjátok, milyen ez.

Címkék

Elérhetőségek

Planet Fossil 1074 Budapest, Hársfa utca 45. Facebook-oldal