Keresés EN

Látnivalók és kultúra Hírek

Mostantól meghallgathatjuk a megújult Budapest-blokkot is a Margitszigeti Zenélő Szökőkútnál

Elindult a nyári szezon, és meghallgathatjuk a megújult Budapest-blokkot.

Márciusban több mint 20 ezren döntöttek arról, hogy mely számokkal és előadókkal bővüljön a zenélő szökőkút dallistája. A város 150. születésnapjára új, Budapesthez kapcsolódó dalokkal bővült a Margitsziget déli csücskében álló, méltán népszerű zenélő szökőkút repertoárja. Bárki dönthetett arról, hogy kiket/miket szeretne még hallani az eddigi komolyzenei számok, gyerek-, pop- és rockdalok mellett. A több mint 20 ezer szavazat alapján a magyar befutók a Budapest Bár Nékem csak Budapest kell, az Animal Cannibals Budapest nyáron sokkal szabadabb, a Wellhello Rakpart, valamint Fábián Juli Like a Child dala és George Ezra Budapest száma lettek. 

A szavazási listára olyan dalok kerülhettek fel, amelyekhez látványos vízkép programozható. A zenei programba a 8 legtöbb szavazatot kapott dal került be, a nemzetközi vonalon tarolt a Guns N’ Roses Sweet Child O' Mine című dala, a Coldplaytől a Paradise, de Andrea Bocelli Time To Say Goodbye áriáját is sokan szerették volna idén is hallani. A speciális Budapest-blokk mindennap 18 órakor indul, és egy órán keresztül tart. A teljes dallistát itt találjátok, amit mindennap reggel 10-től este 10 óráig hallgathattok meg.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Gazdátlan tényrakások – Petri-tér

Petri György író, költő és esszéista pályafutása során kritikusan figyelte meg a társadalmat, és írásain keresztül próbálta megérteni annak változásait. Petritől mindig is távol állt az intézményesülés. A szabályokat, a kötelezettségeket megkérdőjelezte, és inkább a sajátos meglátásait követte. A PIM kurátorai úgy gondolták, hogy Petri életművét és az általa képviselt „kívülálló életérzést” nem tehetik az intézmény falai közé egy hagyományos kiállítótérbe, ezért a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben, ma raktárban tekinthető meg a kiállítás.

Látnivalók és kultúra

Már azelőtt programozott, hogy lett volna számítógép – Vera Molnar különleges művészete

Vera Molnar annak ellenére is festőművész maradt, hogy 1968-ban az elsők között készített műalkotásokat számítógéppel. Ráadásul nőként. Portré egy kivételes elméről, aki 99 évig élt.

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt gyógyítottak itt, a háború után kutatták és gyártották a tífusz ellenszerét, majd újra kórház lett, meg bunker és raktár. Használták színházi előadásokra, 16 éve pedig múzeum.

Neked ajánlott

A