Az atlétikai világbajnoksággal foglalkozó kvízsorozatunk egyes tesztjeinek kielemzését tesszük közzé az alábbi cikkünkben.

Ötödik atlétikai kvízünk témája egy igazán Budapest-fókuszú tesztsor volt, mennyire ismered az atlétikai vb maratonjának útvonalát kérdéssel.

Olyan nevezetességekkel teli útvonalon versenyezhetnek majd a világbajnoki címért az atlétikai vb maratonistái és gyaloglói, amely érinti többek között az olyan ikonikus helyszíneket és épületeket, mint a Hősök tere és az Andrássy út, az Operaház, a Lánchíd, vagy éppen a Váralagút és a Várkert Bazár.

Több mint 1800-an töltöttétek ki ezt a kvízt, és 30%-nak sikerült is vagy hibátlanul, vagy kevés hibával végigvinni a tesztet. Itt nem annyira a vb-vel kapcsolatos kérdéseket tettük fel, hanem inkább az útvonal mentén található látványosságokra vonatkoztak a különböző kérdések.

A legkönnyebbnek az a kérdésünk bizonyult, hogy melyik egykori kultikus szórakozóhely működött sokáig a Várkert Bazár területén, a legnehezebb kérdés pedig az volt, hogy melyik évben adták át a Széchenyi téren álló MTA-székházat.

Ha lemaradtál volna erről a kvízünkről, itt töltheted ki. Ha pedig még több atlétikai vb-s tartalom édekel, kattints ide!

A cikk szakmai partnere a 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokság.

Címkék