Jön a Denagyvilág Fesztivál Szigetmonostoron.

A Szentendrei-sziget legdélibb települése, Szigetmonostor 3000 fős kis faluja elérhető közelségben fekszik a fővárostól, mégis békés hely. Az itt élő és számos, nemzetközileg ismert formációban aktív zenész, Varga Kornél társaival életre hívott egy új fesztivált zenészek, technikusok, színpadmesterek, grafikus, webfejlesztő, nyomdász, fotós, rengeteg önkéntes összefogásával, ahol számos zenei műfaj otthonra lel a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.

A Nagyszínpadon Szabó Balázs és bandája, a Góbé, a Babcsán Projekt, a Cimbaliband, a Zajnal és a Times New Roman lép fel. A Régi-módi jazz udvarban Szirtes Edina Mókus és Nagy János, Várallyay Petra és Bolyki Sára, a Borbély Műhely, a Kodály Spicy Jazz, Kovács Linda és Szesztay Dávid. A Panoráma Színházban pedig stand-up és irodalmi műsorok, felolvasóestek várnak mindenkit, érkezik Lackfi János, Mészáros András, Lakos Fanni és Kakasy Dóra.

A Denagyvilág összművészeti, hiszen a különböző zenei stílusok jeles képviselői mellett találkozhatunk számos helyi-, szigeti- és a Dunakanyarban alkotó képző- és iparművésszel, egyházi zenével, gyermekprogramokkal, irodalmi- és színházi előadásokkal. A település 5 különböző pontján kialakított helyszínek teszik lehetővé a változatos irányzatok megjelenését, külön Gyermek Liget kerül kialakításra a Madárbarát parkban, helyi főzőcsapatok látják vendégül a látogatókat.

Szigetmonostor bicikliúttal és számos kijelölt turistaútvonallal teszi könnyeddé a látogatóknak, hogy feltérképezzék nem csak a háromezer lelkes falut, de akár az egész Szentendrei-szigetet is. Néhány helyszín belépőjegy vásárlásával látogatható. Ilyenek a Nagyszínpad, a Régi-Módi Jazz udvar és a Panoráma Irodalmi színpad, míg a többi helyszín ingyenesen látogatható.
 
Bővebb infó és jegyek itt

Címkék