Az atlétikai világbajnoksággal foglalkozó kvízsorozatunk egyes tesztjeinek kielemzését tesszük közzé az alábbi cikkünkben.

Hamarosan itt az atlétikai világbajnokság, ami az atlétika egyik legrangosabb világversenye. Ezt idén elsőként rendezik meg Budapesten, így kvízsorozatunk is foglalkozik ezzel az eseménnyel. 

Miután első atlétikai kvízünknek nagy sikere volt, készítettünk egy következő kvízt. Ezt 14 ezer olvasó töltötte ki, akik a magyarázószövegekből megtudhatták a választ számos olyan kérdésre, ami a magyar rekordokra és érdekességekre vonatkozott. Kiderült hogy ki volt a magyar atlétikának az eddig egyetlen világbajnoka, aki fedett pályán állhatott a dobogó tetejére, illetve melyik magyar atlétikai rekord él a legrégebben és hogy a magyarok a kalapácsvetésben a legeredményesebbek.

A legjobb eredményt 1068-an érték el, vagyis 10,7%, jó eredményt ért el 1495 olvasó, azaz 15%. Akiknek még van mit csiszolniuk a sporttudásukon, az a kitöltők 74,3%-a, azaz 7397 olvasó.

A legtöbben arra a kérdésre tudták a választ, hogy hogyan becézik az atlétikát, a legnehezebb kérdésnek pedig az bizonyult, hogy milyen széles a női diszkoszvetésben használt diszkosz. Hamarosan új kvízzel készülünk!

Ha lemaradtál róla, itt tudod kitölteni a kvízt.
Ha érdekesnek találtad, itt találsz még ezzel kapcsolatos tartalmakat. 

A cikk szakmai partnere a 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokság.

Címkék